Var finns respekten?

 

Det som har hänt flickorna på Dragonskolan är inte acceptabelt. Det är kränkande och förnedrande. Det är dessutom olagligt! Vi har i många situationer stor användning av internet men detta är verkligen baksidan av en ökad tillgänglighet till internet, ett behov att alltid vara uppkopplad. Jag har i tidigare inlägg tagit upp hur stor denna baksida av internet är och hur långt ner i åldrarna detta med förföljelse på nätet förekommer. Här har vi ett gemensamt ansvar att ta en diskussion och informera våra barn och ungdomar om vad som är acceptabelt och inte. Våra döttrar ska inte behöva vara rädda att bli fotograferade i smyg och utlagda på internet bara för att de är ute på stan eller på  krogen. Vi som vuxna måste våga lyfta en sådan diskussion och visa att vi inte tycker det är OK. Vi vuxna måste markera  att det inte är OK att vissa  får ta sig friheter  och inte behöver  respektera andra människor. Vi är så duktiga på att diskutera jämlikhet i andra frågor  då måste vi även ta med denna fråga. Jag anser att det saknas respekt för andra människor när man kan ta sig friheter och rättigheter av detta slag!  
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.