Mer trygghet i vårt samhälle!

 

Justitieminister Beatrice Ask vill satsa ännu mer pengar på polisen. I ett uttalande i går lyfte hon fram att polisens insatser i större utsträckning än idag bör bygga på kunskap om problemet,  omfattning av orsaker samt vad som är bästa åtgärden.  Rikspolisstyrelsen föreslås utöva tydligare kontroll av polismyndigheterna. Alla människor vill känna sig trygga. Just därför är det så viktigt att vi har en polisorganisation som är så effektiv som möjligt. Individer ska alltid kunna känna att det alltid finns polis i närheten som gör sitt bästa för att så effektivt som möjligt försöka förhindra att brott begås. Regeringen arbetar med att ge polisen bättre teknisk utrustning som kan användas direkt på brottsplatsen. Regeringen tar också fram en mer ändamålsenlig och rättssäker lagstiftning för hur polisen får utforma sin register.  Mycket inom svensk polis fungerar bra. Men vi kan få ännu mer brottsbekämpning för pengarna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.