Alla i Västerbotten behöver sjukvård!

 

Lyckseles kommunalråd Christer Rönnlund (M) skriver på debattsidan i tisdagens VK att Lycksele Lasarett måste få kosta. En bra artikel med kloka åsikter. Jag tycker att vi i många diskussioner inom landstigsvärlden inte tänker hela Västerbotten, vi tänker inte hur konsekvenserna blir vid föreslagna åtgärder. För drygt sex år sen när akutkirurgin och BB/Förlossning var hårt nedläggningshotade och det gick ett stort demonstrations tåg genom Lyckseles gator var det samma slags tänk. Underlaget som låg till grund för den stora besparingen var i många avseenden helt felaktig. Många förslag grundade sig på rena nedläggningar och tog inte hänsyn till att alla inlandets patienter fortfarande behövde vård. De hade försvunnit i och med att man lagt ned verksamheten.  Det som Christer Rönnlund tar upp i sin debatt artikel är att landstinget i Västerbotten ska tillhandahålla solidariskt finansierad sjukvård på lika villkor till alla i Västerbotten. Det är ett stort ansvar som ligger på den styrande (s) majoriteten att se hela befolkningen inte bara de som finns närmast hjärtat.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. luttrad

    Vilken än som regerár inom västerbotten kommer denna tanke om att lägga ner lycksele lasarett att finnas. Så att slå er för bröstet och framhålla er ståndpunkt är ingen garant för ett framtida lasarett….mammon styr och inte opposition

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till luttrad (2009-12-05 22:37)
    Givetvis är det alltid ekonomin som styr, det är sant. Vad som är spännande är att man kan göra olika val hur man vill satsa våra skattepengar. Alliansen har de senaste åren presenterat en alternativ budget med en helt annan fördelning av samma skatteintäkt. Det fungerar inte att slå sig för bröstet, det gäller att försöka göra verkstad av våra planer istället. Trägen vinner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.