Vuxenansvar är att våga sätta gränser!

 

 
 Jag skrev ett inlägg om barns rättigheter och om FN:s barnkonvention för några dagar sedan och fick en kommentar om att lagar och regler inte spelar någon roll när man står där som mobbat offer. Jag tror att den som skrivit kommentaren inte riktigt pratar om samma sak som jag gör. Vad som gör skillnad är att Sverige har skrivit under FN:s barnkonvention vilket innebär att vi jobbar efter att leva upp till alla de lagar och paragrafer som den innehåller. Vi försöker stärka upp skolans värld genom att sätta in stöd funktioner där det behövs vi har stöd inom primärvården och vi har stöd inom fritidsverksamheten. Vad som spelar roll är att vi tar vårt vuxen ansvar och att vi vågar ta diskussioner med våra barn och sätta upp regler för vad som är rätt och fel. Det är viktigt att vi vuxna som arbetar med barn är vaksamma för de problem som finns och tidigt tar tag i dessa för att inte det ska hinna gå för långt.  Att stå där som ett mobbat barn och hävda FN:s barnkonvention förstår alla att det inte fungerar i verkligheten. Alla dessa lagar och regler är till för att vi ska få de resurser som behövs för att stötta de som behöver.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Konventioner eller lag?

    Har läst dina tyckanden ett antal gånger. Vad är det du egentligen förespråkar? Vad vill du egentligen? DU vet det som är dunkelt sagt är dunkelt tänkt……….

    Konkretisera tack.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Konventioner eller lag? (2009-12-07 22:16)
    Konkretisera, jag vill att vi ger mer stöd till skolan att tex. ha fler stödpersoner i alla klasser, mer stöd till ungdomsverksamhet, ungdomsmottagingar mm. Vi kanske ska ha en föräldrautbildning för att stötta alla nyblivna småbarnsföräldrar. det behövs nog så mycket stöd när barnen blivit lite större, inte bara som nyfödda. Vi behöver mer närvara av vuxna i barn och ungdomars vardag och det behövs för att sätta gränser. Det är ingen enkel fråga men alternativen till positiva resultat är många.

  3. Krister Klermalm

    Barns rättigheter och om FN:s barnkonvention är inte på dagordningen här i staden bland politiker eller frodas bland tjänsteutövarna. T o m myndigheter utöver Kommunen gör inget åt ett barns rättigheter. Och tal om jämställd igen så finns det inte heller med. Då hade familjelivet för mitt barn sett ut annorlunda om dessa två följts åt.
    Ett barn har rätt till sitt biologiska familjeband som inte uppfyllds här. Var är då den vuxnas (tjänsteutövarens) ansvar tagit vägen?! Sverige har skrivit under FN:s barnkonvention och den råder tvivelaktig i landets kommuner. Ta kraftag och anmäl brotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.