Är vi jämställda i Lycksele?

 

Lycksele kommun satsar på jämställdhet. En  utbildnings satsning har i veckan dragit igång för att öka medvetenheten och för att  arbeta med jämställdhet i kommunen. En viktig satsning från kommunens sida. Det är inte en fråga om att kvotera in män eller kvinnor i olika yrkeskategorier  utan att förändra allas våra värderingar när det gäller jämställdhet. Varför har flickor generellt högre betyg i skolan än killar? Varför är det betydligt fler tjejer som avslutar sina universitets studier än killar? Min sista fråga, varför är det så att män i regel tjänar mer än kvinnor gör på arbetsmarknaden trots samma kompetens. Frågor som dessa har jag inget svar på och de ligger djupt rotade i vårt samhälle och är svåra att förändra. Det krävs betydligt mer än en utbildningsdrive för att förändra våra invanda mönster. Vi måste alla våga ställa oss  frågan hur jag  uppfostrar mina barn, vilka värderingar överför jag till dom , behandlar jag mina barn på ett jämställt sätt? Vi är på väg åt ett mer jämställt samhälle men vi har lång väg kvar.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Retorik utan verklighet.

    Men Elisabeth!

    Du har en partikamrat (Rönnlund) i den nu berömda förhandlingsdelegationen i Lycksele kommun. På vilket sätt har din partikamrat Rönnlund agerat tillsammans med de två övriga företrädarna för kommunal och gruvarbetarfacket?

    Politisk målvakt eller lakej vill jag säga. Vilket ställningstagande har M i Lycksele gjort för att bekräfta det du framför? Har Moderaterna i Lycksele agerat mot det du kritiserar?

    Upp till bevis. Tyvärr är du inte trovärdig innan du kommenterat detta. Sant eller falskt, handlar det om. Ärlighhet och konkret är det som nu gäller. Upp till bevis.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Retorik utan verklighet. (2009-12-11 19:00)
    Jag har valt att engagera mig i landstingspolitik eftersom jag även har ett heltidsjobb att sköta. Trovärdighet, upp till bevis, jag lyfter frågor som ex jämställdhet i min grupp för att ge stöd till engagemang i kommunen. Många frågor tar tid att förändra och det gäller att få med sig många på samma tåg. Förändring är inte enkelt men det gäller att inte ge sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.