Välkommen till verkligheten!

 

Välkommen till verkligheten är ett projekt som Moderaterna inledde våren 2009. Titeln på projektet har ibland kastats tillbaka i ansiktet på mig när människor gjort sig roliga över att” äntligen kommer Moderaterna ut i verkligheten” . Jag vill ställa frågan, hur ofta är svenska politiker oavsett partifärg ute i vår välfärd?  Vi har tillsammans gjort drygt 3000 besök i Sveriges välfärd, inom skola, vård, omsorg, lyssnat på alla företrädare och dokumenterat alla åsikter och kloka idéer. Dessa idéer har vi använt och gjort partipolitik av och kommer att presentera i vårt partiprogram. Jag tycker att alla politiker skulle ta sig tid att besöka förskolor, äldreomsorg och all annan verksamhet i vår välfärd. De flesta som arbetar i välfärden är kvinnor och det är inom välfärden vi hittar låga löner, ofta tuffa arbetssituationer och stressade arbetsmiljöer. Lägg dessutom till att dessa kvinnor ofta får höra att de är en tärande sektor.  På de flesta ställen jag besökt har jag fått kommentaren, det är första gången vi fått besök av en politiker! Jag är otroligt nöjd över vårt projekt!
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Revisorn

    Bra att ni begripit viktigheten av att vara ute i verkligheten. Politiker har alltid ansvar för både verksamhet och ekonomi. Spännande att höra din åsikt om ex. den ekonomiska situationen i Landstinget. Årsredovisningarna de sista åren bör vara vägledande i din kommentar.

    Även Lycksele kommuns ekonomiska ställning bör du kommentera beroende på ditt partis ansvar för den uppkomna situationen. Är medveten om den energi som krävs för dessa ställningstaganden. Men eftersom du själv tar upp detta med verksamhet och olika besök i denna verksamhet är det på sin plats att du kommenterar hela bilden

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Revisorn (2009-12-14 22:44)
    Jag har valt att engagera mig i landstingspolitik eftersom jag har ett heltidsarbete att sköta också. Att kommentera Lycksele kommuns ekonomiska ställning ger jag mig inte in på då jag är för lite insatt. Landstingets ekonomi visar tydligt att den styrande majoriteten satsar mycket pengar på verksamhet som inte är direkt vårdrelaterad och i många fall har revisinen haft många synpunkter på hur ekonomin och framförallt uppföljningen sköts. Mina synpunkter kring att besöka olika verksamheter är att om fler skulle vara ute tror jag att många beslut skulle se annorlunda ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.