Regionfrågan trappar ned!

 

Norrstyrelsen trappar ner i avvaktan på att regeringens beslut om bl.a. hur gränsdragningarna för Region Norrland ska hanteras i den fortsatta regionbildningsprocessen. Om regeringen följer kammarkollegiets yttrande, innebär det att staten tar utredningsansvaret för hur regiongränserna i Norrland ska se ut, och att ingen regionstart kan ske 2011. Norrstyrelsens omfattande utredningsarbete avrundas och sammanställs för att kunna återupptas när regionbildningen fortsätter. Norrstyrelsen har tillsatt en mängd arbetsgrupper som producerat en stor mängd material, underlag om hur det ser ut i vår nordliga region. Denna process har kostat oss skattebetalare många miljoner. Jag är glad att Norrstyrelsen nu trappar ned sitt arbete och vi kanske kan lägga pengar på sjukvård där de behövs desto mer.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

8 kommentarer

  1. Norran

    Tack för din ”credit” Ingemar. Har följt dina synpunkter och kommentarer de sista månaderna. Vet du vad? Fler av din kaliber skulle behövas i det politiska Lycksele.

    Slå till och engagera dig politiskt. Du behövs för att ”markera ut” alla särintressen som styr i Lycksele. Direkt och indirekt. Resultatet av allt är som du redan vet, bedrövligt. Rejäl politisk ändring behövs.

  2. Region eller inte

    Att säga ”bättre sent än aldrig” räcker tyvärr inte.
    Att kliva fram när allt är kört imponerar innte. Ni moderater har i landstinget drivit storregionfrågan tillsammans med bl.a. S. Nu säger staten nej. Och du kliver nu fram med kritik mot bl.a. slöseriet med pengar.

    För mig stämmer det inte. Du får ursäkta, men nu handlar det om politisk trovärdighet. Bevisligen har du här ett problem.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Region eller inte (2009-12-17 22:29)
    jag tror inte du är riktigt uppdaterad i din kunskap. Moderaterna har som enda parti i alliansen i landstinget sagt nej till en stor region och den linjen har alltid varit tydlig. Att påstå att (M) drivit en stor region fråga tillsammans med (s) är helt fel

  4. Norran

    Har kollat upp det du säger. Du har rätt. M i landstinget har som du säger varit ytterst avvaktande till ”storregion”

    Ber om ursäkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.