Har vi råd med prestige?

 

Landstinget ska spara 113 miljoner kronor under 2010. Med en redan hårt pressad ekonomi ska den slimmas än mer. Det försvinner vårdplaster i Umeå, det ska bantas motsvarande 120 tjänster för att komma upp till en del av den besparing som ska göras. Det är ingen rolig utveckling vi ser framför oss. Ser vi någon ljusning i den ekonomiska budget som ska läggas för kommande år? knappast! Får vi samma styrande majoritet vid valet i höst kommer samma ekonomi att råda. Vi har under många år lagt fram en alternativ budget från alliansen som prioriterar sjukvård istället för kringliggande verksamheter. Jag påstår inte att den budget som vi i alliansen har lagt fram är den allena rådande men jag hade önskat att man från den styrande majoriteten kunde jämka samman med alliansen i ett försök att hitta en bättre ekonomisk planering för vårt landsting än den vi har i dag. Vi har inte råd med prestige när det gäller svåra tider.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.