Året är 2010 och vi diskuterar jämställdhet!

 

Moderaternas vision för Sverige är ett samhälle där individens önskemål, möjligheter och förutsättningar inte bromsas av förutfattade meningar, fördomar eller könsnormer. Moderaternas partistyrelse har därför antagit en ny jämställdhetspolitisk plattform Några av de punkter som finns med i denna plattform är att arbeta för att kommuner, landsting och regioner på frivillig basis genomför lönekartläggning varje år och åtgärdar osakliga löneskillnader.

Att välfärdssektorn ska inrymma fler arbetsgivare så att de som arbetar där har möjlighet att välja och söka sig till den som erbjuder bäst anställningsvillkor.
Införa ytterligare jobbskatteavdrag så att de som tjänar minst kan försörja sig på sina löner. I Västerbottens Läns landsting har man också prioriterat jämställdhet under detta år och inte bara i form av jämställda löner utan även titta på den stora skillnaden som finns i vård och behandling mellan män och kvinnor. Kvinnor har betydligt färre vårddagar än män, kvinnor i Västerbotten har lägre läkemedelskostnader än män. Detta är verkligen en fråga att titta närmare på.

       Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.