Nyttja ambulanserna på rätt sätt!

 

 
Vi har på min arbetsplats ambulansen startat ett projekt. Det har fått stor medial uppmärksamhet både i VK och på Västerbottens Radio. Syftet med vårt projekt är att försöka styra upp de beställande enheterna inom vårt landsting till bestämda avgångar för icke akuta ambulans  transporter. Detta  för att vi ska få en bättre planering och kunna nyttja ambulanserna bättre. Jag är glad att mina medarbetare är med på att köra detta projekt under två månader då det kommer att innebära ett merjobb för alla. Vad jag är lite frågande inför är att  många inrättningar inom vårt landsting har väldigt dålig koll på hur Västerbottens geografi ser ut, många  har ingen alls förståelse för att en ambulans transport kostar mycket av våra skattepengar, pengar som vi inte har gott om i vårt landsting. Jag ser att vi har ett jätte arbete framför oss att utbilda alla i vilka resurser som finns i vårt landsting så att de som behöver dessa mest också får möjlighet till det.    
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.