Vad är det för fel med arbetstillfällen?

 

Jag såg en debatt på Agenda i söndags kväll, där debatterade (c) och (s) om vara eller icke vara för de s.k hushållsnära tjänsterna och RUT avdraget. Hur kan man som (s) gör på allvar säga nej till att skapa 11000 nya helt legitima arbetstillfällen i Sverige, Många av de (s) märkta argumenten var väldigt ideologiska och det skrämmer mig att debatter  förs på ett sådant sätt. Vad är det för fel att köpa en tjänst av ett företag och på så sätt skapa arbetstillfällen för andra. Man har visat att de som mest  köper hushållsnära tjänster  är barnfamiljer och pensionärer. Jag tycker det är positivt att möjligheter ges till arbetstillfällen  istället för  arbetslöshet och dessutom i typiska kvinno dominerade sektorer. Jag förstår inte varför  (s) är så emot det?
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Micke

    Det du säger stämmer inte alls. 11300 jobbar inom hemservicebranchen idag de flesta jobbar deltid, med ditt resonemang så fanns det tydligen inga jobb före 1 juni 2007.
    Att jobben finns är väl ok men att dom ska skattesubvensioneras för de som har råd att betala för det ändå är inte rätt.
    Att sen prata om att debatter för på ideologiskt sätt?? Har du hört talas om Mats Odell och Maud Olofsson som säljer ut rika vinstdrivande statliga företag enbart på ideologiska grunder

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Micke (2010-03-02 11:18)
    Jobb inom hemservice sektorn fanns givetvis före införandet av RUT avdraget. Arbetstillfällena har däremot ökat efter införandet!Skattesubventioner till barnfamiljer och pensionärer anser jag inte vara fel! Att föra debatt på ideologiskt sätt OK, men jag anser att man bör se verkligheten före en ideologi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.