Tvång ingen bra lösning!

Jag lyssnade på vår arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M ) i Ekots lördagsintervju.  Där berättade han att moderaterna nu går ifrån ett av sina löften som gavs i regeringsförklaringen, nämligen att införa en obligatorisk a-kassa. Det är ett problem att så många står utanför a-kassetryggheten, men det löser man inte genom att göra det ett obligatorium. Jag tycker att det ligger på allas egna ansvar att ta ställning om jag vill vara med i a-kassan eller inte. Det finns dessutom yrkeskategorier i dag där arbetslösheten inte är ett stort hot som inte ser behovet av en a-kassa som speciellt stort. Regeringen är splittrad i frågan. Folkpartiet håller inte med Moderaterna utan vill fortsätta att driva frågan om obligatorisk a-kasseförsäkring. Spännande fortsättning förljer!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Ann-Louise

    Hej Elisabet! Angående obligatorisk a-kassa så tycker jag att det är synd att Littorins moderater har svängt i frågan. Man har egentligen inte angett något särskilt skäl till detta, heller. Visst är det så att alla har personligt ansvar för sin livssituation, problemet är dock att de som inte är med i a-kassan vid arbetslöshet blir hänvisad till socialkontoret i sin kommun och vem vinner på detta?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Ann-Louise (2010-03-08 22:43)
    Jag kan delvis hålla med om att det skulle ha varit bättre om alla varit med i en a-kassa för att alla skulle vara säkra på att de har ett skyddsnät att falla tillbaka på. Jag tycker också att vi har ett eget ansvar att se om ” vårt hus” och engagera oss i vår egen situation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.