Jag föredrar fakta!

 

 
Jag läste på en nyhetssida en artikel som Mona Sahlin skrivit om att jämställdheten stannat av i Sverige och att de offentliga sektorerna har urholkats pågrund av den alliansstyrda regeringens åtstramningspaket. Det är kvinnorna som drabbas hårt enligt Mona Sahlin då det är flest kvinnor som arbetar inom offentlig verksamhet.
Jag kan inte hålla med om att jämställdhetsarbetet har avstannat. Är det något som finns  uppe på agendan i dag så är det jämställdhet, alla kommuner och landsting har en jämställdhetsplan som de även har skyldighet att arbeta efter, det pågår förändringsarbeten på många ställen för att arbeta med jämställdhet. Det är som alla vet valår och då hör det till att göra utspel för att locka väljare.
 Jag tror på att lyfta fram en faktabaserad grund att stå på istället för att komma med halva påståenden . Moderatkvinnorna har jobbat hårt och fått regeringen att satsa mycket pengar på just jämställdhetsarbetet i Sverige och även nationellt. Stora summor har satsats på att främja kvinnors företagande och ännu större summor har satsats på att förebygga mäns våld mot kvinnor, människohandel och prostitution. 
Det är ingen förvanskad sanning utan enbart fakta.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.