Frågor som enar!

 

Många partier har stämma just nu, det är mycket diskussioner kring den kommande valrörelsen om vilka frågor man ska lyfta upp som stora och viktiga i den kommande valrörelsen. Vad som är spännande är att alla partier har i princip lyft upp samma frågor, lite olika rangordning men i stort är alla eniga. Frågorna handlar bland annat om Norrbottniabanan, infrastruktur,  miljöfrågor, arbetslöshet, välfärd (skola, vård och omsorg). Det är i och för sig bra att vi är överens om vad som är bra för norra delen av Sverige, det är tillvägagångssättet som kan variera. Det ska bli spännande att se hur olika angreppspunkterna blir.  Politik handlar mycket om att ge och ta att förhandla, att ibland sälla sig till gruppens gemensamma åsikt.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. Allt kostar

  Hur alla visioner skall finansieras är ofta ett ämne som glöms bort. Som alla förstår måste alla drömmar finansieras.

 2. The observer

  Hur förhåller sig Moderaterna till den nya organisationen inom Landstinget. Moderaterna har motionerat tvärt emot i Lycksele mot den M-sanktionerade modell som nu håller på att beslutas i Landstingsfullmäktige.

  Bestäm er för tusan.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till The observer (2010-03-23 19:00)
  Lite skillnad är det mellan landstingspolitik och kommun politik. Vi har en väl fungerande allians i landstinget och där gäller majoritets beslut och det ställer alla sig bakom. Att jämföra Lycksele med landstinget känns inte helt rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.