Frågor som engagerar oss i inlandet!

 

I tisdags kväll var jag som kandidat till riksdagen tillsammans med min kandidat kollega Jan Nilsson från Vännäs och riksdagsledamoten Ulf Grape från Skellefteå i Storuman för att träffa inlands politiker. Det blev ett möte med höga diskussioner och ett intressant utfall. Det är viktigt att hitta frågor som engagerar befolkningen i inlandet utan att skapa en gräns mellan kust och inland. Det finns speciella frågor som är mer intressanta för inlandet bland annat på grund av den åldersstruktur som finns. Jag tycker det är viktigt att lyfta fram att vi vill behålla en allians regering även efter 19 sept. Jag är verkligen rädd för att vi blir lurade att tro att om vi röstar fram ett (s) alternativ får vi (s) politik nästa mandat period. Jag tror  att det kommer att vara stödpartierna i form av (v) och (mp) som kommer att få sin vilja igenom som kompensation för ett röd/grönt samarbete. Att för en sekund tro att (mp) är annat än ett storstads part är att vara blåögd. Det är inget parti som gynnar oss som bor i Norrland och definitivt inte i en inlandskommun.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
Etiketter:

6 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Ålderstrukturen har bland andra dem politiskstyrande bidragit med.
  Bakom orden om Mp finns det ett enda politiskfråga som fokuseras på bland andra partier, synnerhet bland de i blå blocket, när det gäller glesbygden.
  Glöm inte bort att denna skatt har höjds två gånger av Alliansen. Sedan har priset också världsmarknaden att göra med – Kinas ökade bilpark.
  MP vill öka infrastrukturen.
  Vi behöver en annan ekonomisk politik för kommande genrerationer och gynnsammare framtid. Det glöms bort och girigheten idag går före ett levande framtid.
  Var finns solidariteten bland de borgliga partierna

 2. Karl Johan

  Jag har svårt att först å vad ni skriv er. Men det är klart, är man ord konst när, ska väl tänk as efter först.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2010-04-16 10:52)
  Det är bra att vi ska åka kollektivt för att spara på miljön, men var finns förutsättningarna till en lönsam trafik? Vi måste tyvärr inse att förutsättningarna är olika i städer och i glesbygd och då måste vi kanske ha olika lösningar för detta också.

 4. Krister Klermalm

  Ett sätt att skapa förutsättningar till en mer lönsam trafik är att inte vara egensinnad utan arbeta med varandra och samordna resurserna på olika sätt av en samverkan emellan olika parter.
  Visst förutsättningarna är olika och lika ändå. Både stad och glesbygd har kollektivtrafik problem. Mp har olika lösningar på kollektivtrafiken som ni andra partier inte tittar på utan hänger kvar vid andra saker som ni hugger med. 2 milsväg i Stockholm = 650 mil i glesbygd.

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2010-04-19 11:01)
  Det är viktigt att arbeta tillsammans för att få en hållbar situation i vår del av landet. Det gäller både inom ett parti som tillsammans med andra partier. Mycket är ett givande och tagande. MP har också många bra åsikter att komma med, det vet jag, det gäller att hitta rätt samarbetsformer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.