Röd/grön allians jämförs med TV4:s fuskbyggare!

En äventyrlig resa till Göteborg med iställda flyg och bilresa istället. Kommunala rikskonferrensen med 2500 Moderater från hela Sverige. En häftig upplevelse. Jag har lyssnat till partisekreterare Per Schlingmann. Han jämförde den röd/gröna alliansen med TV 4:s dokumentär serie Fuskbyggarna. En spännande jämförelse där Mona Sahlin jämfördes med byggherren som stått för planeringen och lagt ut arbete på rördragning till firma Ohly och annat entrepenadjobb till firma Eriksson/Wetterstrand. En byggherre som inte har full koll på sina entrepenörer och som inte ger tydliga och klara direktiv för hur arbetet ska fortskrida. Om man tittar på verkligheten och hur den ser ut så är jag tacksam att vi under den värsta finasiella krisen sedan 30-talet haft en alliansledd regering som kunnat dämpa mycket av de konsekvenser som krisen inneburit. Jämför med så många länder i Europa så har vi hanterat krisen på ett bra sätt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

7 kommentarer

 1. S-O S

  Ja ja, vi lever alla i vår egen lilla värld där vi alla tror att vi gör rätt och det enda möjliga.
  Min undran är, vilka statliga företag ska M och Alliansen sälja ut när nästa ekonimiska kris dyker upp?

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-04-17 13:28)
  När nästa kris kommer och det lär den göra, så har vi tack och lov en en klok finansminister som är beredd på det. Vad som händer om vi får en (s) märkt finansminster när nästa kris är här är för mig en ren mardröm!

 3. S-O S

  Ditt svar var ett bland de mest glidande svar som jag fått på länge.
  Minns du inte vilka finanser vi hade före -06? Och det var då INTE den förra borgerliga regeringen som låg bakom den ekonomiska återhämtningen.

 4. S-O S

  Alltså, jag kan inte låta bli, du säger ”tittar man på verkligheten….vem verklighet är det du tittar på? De sjukas? De arbetslösas? Pensionärernas?
  Öst är öst och väst är väst osv…..vi lever tydligen på helt olika plandeter.

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-04-18 15:35)
  Verkligheten är densamma för alla. Det beror på hur man väljer att tolka in saker som gör att du ser en sak och jag annat. Arbetslösheten är betydligt lägre än den var toppåret 2006. Trots genomgången finanskris. Trygghetsförsäkringen har inneburit en återgång till arbete för många istället för att bli bortglömd i en förtidspension. Pensionärerna har fått skattesänkningar och mer kommer. Jag är närvarande i Sverige, är du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.