Rätt att känna sig trygg!

Inför det stundande valet är det mycket som presenteras. Jag läste om vår allians ledda regerings första förslag till att öka tryggheten för oss i Sverige. De senaste åren har mycket hänt . Antalet poliser är 2 800 fler nu än före 2006. Alliansen har lagt en rad förslag för att polisen ska bli mer effektiv, mer synlig och arbeta under tider när flest brott begås. Vi har skärpt straffen. Alliansen har storsatsat för att trycka tillbaka den grova organiserade brottsligheten. En proposition om skärpta straff för våldsbrott ligger just nu i riksdagen. Där föreslås det att straffskalorna för grövre brott som misshandel, rån och sexualbrott ska utnyttjas bättre och att straffen ska bli strängare för den som återfaller i brott. Vi föreslår också att straffskalor för de allvarligaste fallen av misshandel, grovt vållande till annans död och grov utpressning ska skärpas. Vänsterpartiet är emot skärpningen av straffskalan för misshandel. Vänsterpartiet motsätter sig också att återfall i brott ska bedömas hårdare. Alla de förslag som vänsterpartiet motsätter sig är också miljöpartiet emot. Men miljöpartiet är därutöver emot att straffskalan för grov utpressning liksom grovt vållande till annans död skärps. Jag tycker det är viktigt att jag kan känna mig trygg i vårt samhälle, därför är jag nöjd över det som har hänt i vårt rättsväsende.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.