Om vi inte tror på Lycksele, vem ska då göra det?

Lycksele kommun andas positiva vindar, det finns en stabil ekonomi i kommunen och det skapas nya arbetstillfällen. Det är inte vanligt att signaler av detta slag ges från en inlands kommun i Norra Sverige. Jag tycker det är viktigt att vi som bor i Lycksele även tar åt oss av dessa positiva signaler och ser att det finns möjligheter för oss. Jag har svårt att förstå att det finns motstånd till en utveckling av vår kommun och att det finns negativa människor i vår kommun som motarbetar de möjligheter som skapas. Vi har valt att bo i Lycksele av många olika orsaker och då måste vi även se möjligheter med vår kommun och arbeta tillsammans för en positiv utveckling inte en nedrustning

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

11 kommentarer

 1. Boende i Lycksele

  Varifrån har du att Lyckseles ekonomi skulle vara stabil och att det skapas arbetstillfällen. Bor du ens i Lycksele eller ids sätta dig in i den kommunala ekonomin. Bland 290 kommuner är ekonomin i Lycksele den tredje sämsta. Soliditeten är nästan obefintlig. Tomma industrilokaler står och gapar samt genererar ytterligare underskott. Var arbetstillfällena skapats vet nog bara Gud, för du gör det inte. Då är det inte svårt att begripa varför så många är negativa, men behöver man inte ta i skiten kan man fortsätta att leva som prinsessan på ärten.

 2. Krister Klermalm

  Det märks tydligt bland blogg kommentarerna hur starkt det negativa mentaliteten finns. Här ploppar det upp av sönderrivna frasor om kommunens ekonomi eller tomma lokaler etc, och dem fastkörda enformiga orden som förknippas med ett parti eller block politiken.
  Sedan är folk i allmänt dåliga på att läsa allt som står i blogggarna och har dålig öppenhet kring olika saker. Så fördumsfulla och dömande uppfattningar det finns.
  Den negativa mentalitet finsn både hos invånarna och politiker. Se bara hur dumt beslut det var med industrihuset som blev byggd senast.

 3. Krister Klermalm

  Jag försöker vara öppen med invånarna att dem kan kommam med sina synpunkter om vad dem tycker ska hända med Lycksele kommun och vilken politisk riktning av agendan och dagordning ska föras. Nej då bara negativa saker och om partiet i allmänt bara ser det enda som väljarna fastnat på som förknippas partiet med.
  En ren fråga till er väljare. 2 mil motorväg i stockholm eller 650 mil landsväg i norrland? Vilket väljer ni av dem här två alternativen. Följd fråga, vilket parti som för den politiken med en sådan infrastruktur satsning.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Boende i Lycksele (2010-04-24 10:51)
  Jag läser den information jag får från de styrande politikerna i Lycksele. Jag lyssnar på de företagare i Lycksele som ska expandera och skapa arbetstillfällen.Det är trist att du har en sådan negativ bild av Lycksele. Jag hoppas du kan ändra den och se hur verkligheten ser ut istället för att sprida felaktig information.

 5. deadendkid

  Om man är kritisk & realist (inte negativ) så är det ett synsätt. Men att den som upplever detta skall betraktas som spridande ”felaktig” information var droppen. Som anklagelser om falsk ryktesspridning och förtal av en tätort. Eftersom verkligheten påstås se på ETT visst vis. På det rätta viset.
  Här visar Rahmsdotter Rahm prov på tolknings- och åsiktsföreträde som påminner mig om diktaturer eller patriarkaliska regimer.
  Dagens politiker är ofta och alltmer lokalt historielösa. och medialiserade med en indoktrinerad tevesyn på en föreställd gemenskap. Klacken i backen blicken i nacken.

 6. Boende i Lycksele

  Du kan knappast läsa den information du får från politkerna eller också är den tillrättalagd. Var har du dessutom alla de arbetstillfällen du pratar om? Vilka företagare skulle i så fall ha nyanställt? Vill du påstå att Lycksele inte låg tredje sämst av de 290 kommuner, där man granskat deras ekonomi? Vill du påstå att soliditeten är god i kommunen? Endera kan du inte förstå den information du läser eller också är det du själv som sprider felaktig information. Du säger ”som ska skapa arbetstillfällen” i blogginlägget säger du ”skapas”. Försök skriva så att det inte syns att du ljuger.

 7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till deadendkid (2010-04-24 16:47)
  Uppenbarligen har vi lite olika sätt att se på fakta. Att vi i Lycksele har en positiv ekonomi nu är bara att kontrollea med ekonomiavd. på kommunen. Att vi ska skapar arbetstillfällen är också en sanning, det är inget tolkningsföreträde utan en upplysning. Ska du kommentera mitt inlägg skulle jag uppskatta om du använde mitt efternamn på rätt sätt!

 8. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Boende i Lycksele (2010-04-24 19:56)
  Jag har inte diskuterat hur Lyckseles ekonomi har sett ut tidigare. Jag skrev i mitt inlägg att vi har en stabil ekonomi nu.Kontrollera det med ekonomiavd på kommunen! Att det skapas arbetstillfällen är fakta. Om du väljer att tolka in andra saker är trist för din skull. Att påstå att jag ljuger är direkt oförskämt!

 9. Boende i Lycksele

  Var skapas dessa arbetstillfällen du pratar om, försök vara konkret kanske du blir trovärdig. Det du uppenbart läst vad gäller ekonomin i kommunen, är en begränsad del där bidrag från staten räddat upp ett kalkylerat underskott. Be att få den översikliga ekonomiska utvecklingen för dom senaste fyra elelr fem åren och med utgångspunkt från detta bedöma kommunens ekonomiska situation. Hamnar man inte tredje sämst bland landets kommuner? Hur ser soliditeten ut? Be någon tolka siffrorna åt dig så att du förstår dom eller försöker du med fragment se detta som ett helhetsperspektiv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.