Jobbfrågan engagerar!

 

Jag har läst många åsikter den senaste tiden som hävdar att den allians ledda regeringen inte gjort annat än fördärvat Sverige. Att alliansen nedrustat den välfärd Sverige har och att vi bara satsar på de redan hög avlönade och ökar klass klyftorna. Det är därför lite spännande att läsa den nya undersökning som SIFO gjort. Frågan som ställdes var vilket parti som väljarna hade förtroende för i jobbfrågan. Här visar den undersökningen att 32% av Sveriges befolkning har förtroende för Moderaterna i jobbfrågan och 27% har förtroende för (s) i den frågan. Det är första gången som (s) inte har störst förtroende i jobbfrågan.  Den mest dramatiska förändringen ser vi bland de yngre väljarna, där Moderaterna tidigare hade ett stort underläge. Jag tycker undersökningen är lite intressant även om det är svårt att dra växlar av en undersökning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

6 kommentarer

 1. En som läst allt

  Du talar inte om hela sanningen utan plockar fragment här och där som passar din utsago. När var SIFO mätningen gjord, ivilket sammanhang och vilka tolkningar gjordes av resultatet. Varför väljer du att inte redovisa vissa delar av artikeln som klargör orsakerna till utfallet. Istället vill du antyda att M fått mer sympatier.
  Sifomätningen är genomförd under veckan efter presentationen av regeringens vårbudget. Det har också kommit signaler om en oväntat stark utveckling på arbetsmarknaden. Flera prognoser säger att sysselsättningsfallet är över och att arbetslösheten bottnar redan i år.

 2. Imponerad!!!!!!!!!!!!!

  Du gör det klassiska att ta SIFO för att bli trovärdig och kunna dra egna slutsatser. Undersökningen är gjord under en kort tidsperiod och kan snabbt växla. Däremot citerar du korrekt mina kommentarer och hur dagens Sverige ser ut, efter fyra år av vanstyre. Det är inte svårt att förstå de yngre när undersökningen är gjord i ett läge, där man basunerat ut väldigt positiva tongångar. Man reagerar på samma sätt på börsen. Skillnaden är att dessa nagelfar källorna och kritiskt tolkar dessa för egen vinning, vilket du inte gör. Eller är uppsåtet att vilseleda och ge M en oförtjänt gloria??

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till En som läst allt (2010-04-27 15:09)
  Att redovisa en undersökning med procentsiffror är fakta, som jag skrev är det svårt att dra växlar av en undersökning men lite spännande är resultatet ändå. Vad är det som inte är sant!

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Imponerad!!!!!!!!!!!!! (2010-04-27 15:18)
  Du läser och tolkar precis så negativt som du vill att det ska vara. Jag redovisade en undersökning med procentsiffror, där jag skrev att det är svårt att dra växlar av en undersökning men att resultatet är lite spännande. Vill du misstolka mina ord så är det upp till dig!

 5. En som läst

  Läs när SIFO undersökningen är genomförd, vilket framgår av min förklaring och den SIFO ger. Varför väljer du inte att redovisa denna också, då du så gärna få fåde övriga sifforna som trovärdiga. Dom är naturligtvis korrekta, men lösryckta ur sitt sammanhang, vilket möjliggör vilken tolkning som helst. Tidpunkten gör att M:s ökat, men varför inte förklara orsaken? Endera försöker du bluffa eller så har du aldrig förstått att man skall sätta in saker i sin kontext. Jag har inte misstolkat och också visat dig vad som inte är sant. Den helt avgörande förklaringen har du utelämnat.

 6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till En som läst (2010-04-27 21:16)
  En förklaring på vad siffrora står för är svårt att ge då jag inte gjort undersökningen. Att det finns omständigheter som inträffat precis i samband med att undersökningen gjordes, OK, det är helt rätt. Min mening med mitt inlägg var en liten förvåning över resultatet, sen som jag skrev är det svårt att dra växlar av en undersökning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.