Fatta beslut runt matbordet!

 

Jag såg Debatt i förra veckan där en av Danmarks TV profiler skulle titta på jämställdheten i Sverige. Det han förvånades mest över var att många män i Sverige ansåg sig själva vara feminister . Att vara man i Danmark och kalla sig själv feminist förekommer inte.  En fråga som förvånade den danska reportern var att många svenska män var pappalediga. Alla män som var med i programmet fick frågan, varför är inte du på jobbet? Vill du inte vara på jobbet istället för att vara hemma? Alla svarade att de valt detta själva och att de ansåg att det var helt rätt att de också tog ansvar för sina barn. Det är en intressant jämförelse med ett land som ligger oss så nära men i denna fråga så långt bort. En fråga som gör mig nöjd är att vår allians regering inte kommer att lagstadga om delad föräldraförsäkring utan det är en fråga som föräldrarna själva ska lösa hemma över matbordet.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)  
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.