Lika men ändå olika!

 

Regiondagar inom anestesi och intensivvård i Sunderbyn. Många inom detta arbetsområde är samlade från Sundsvall i söder till Kiruna i norr. Att träffa människor som arbetar inom samma område är intressant och väldigt roligt. Diskussionerna har varit många och stundtals intensiva. Vad som är tydligt är att många har en tuff vardag att handskas med och att trots att vi tycker att våra förutsättningar borde vara rätt lika då vi bor i den norra delen av Sverige så är det inte så. Det finns sjukhus som har genomgått stora förändringar och i mina ögon stora personal neddragningar. Vi har fortfarande samma krav på produktion och kvalitet i vården men det ska ske med en för många betydligt mindre kostym. En arbetssituation som är komplicerad och kräver stor entusiasm att klara av då det påverkar en arbetsgrupp väldigt mycket. Vi har en bit kvar innan vi kan påstå att vi har lika rätt till sjukvård i Sverige.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)  
 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.