Vi kan inte blunda längre!

 

Moderatkvinnorna har låtit göra en opinions undersökning hos företaget Novus. Vi fick undersökningen presenterad för oss i fredags och den är baserad på vad 1000 svenska kvinnor anser om jämställdhet. De flesta kvinnor anser att vi arbetar med jämställdhet i vårt land men lika många anser att vi inte är jämställda i vårt land. Det ger mig mer energi att arbeta med denna fråga om jämställdhet. Vad betyder jämställdhet, det handlar inte om att stå på barrikaderna och kalla sig feminist. Att vara feminist är ett laddat begrepp som tyvärr andra partier har ansett som sitt eget begrepp Jag vill inte säga att jag är feminist eftersom då blir jag placerad i ett fack och det stämmer inte överens med mina intentioner  när jag vill diskutera jämställdhet. Jämställdhet handlar om både män och kvinnor. Det handlar om att vi ska ha lika lön för lika arbete, det handlar om vi ska få vård på lika villkor, det handlar om att vi ska ges lika förutsättningar på alla plan i vårt samhälle. Det är en väldigt viktigt fråga som jag inte tycker vi kan blunda inför

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Isak

  Nog finns det många som är bundna vid en massa fördomar.
  Bl.a. att Moderata kvinnor inte kan driva feministiska
  frågor, eller erkänna att feminism är ett vidare begrepp
  än bara jämdställdhet. Om detta ska ni inte blunda.

 2. Krister Klermalm

  Är inte dessa ord socialistiska som du använder dig av.

  ”Det handlar om att vi ska ha lika lön för lika arbete, det handlar om vi ska få vård på lika villkor, det handlar om att vi ska ges lika förutsättningar på alla plan i vårt samhälle”

  Det kanske finns en och annan moderat som har lite färg av dem röda värderna.
  Själv är jag en grön social-/liberal , en miljöpartist med röda frågor om välfärden, skola & omsorg, infrastruktur, mot kapitalism och även blåa frågor om folkets frihet & valfrihet, entreprenörskap (eget, koperativa, socialt företagande), småbruk, säkerhet, lag & ordning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.