Valet handlar om framtiden!

 

Valet 2010 handlar om framtiden. Vad vi vill att Sverige ska kännetecknas av och hur vi vill att vårt land ska utvecklas. I höstens val står för första gången två tydliga regeringsalternativ mot varandra. Det ställer större krav än tidigare på att tydligt presentera för väljarna vilken samlad politik de har att välja emellan. Alliansen kommer inte att höja skatten för vanliga löntagare. Vi vill inte heller höja arbetsgivaravgiften för att anställa unga, Både möjligheten till ROT och RUT avdrag ska finnas kvar. Det blir ingen kilometerskatt och vi ska inte kvotera föräldraförsäkringen. Vad som är viktigt är att det blir inga löften utan att det är finansierat. Det är några av de löften som alliansen presenterat och det känns bra att vara tydlig.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)  
Etiketter:

10 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Det verkar som du Du tog orden i rubriken ifrån helgens V kongress där Peter Eriksson sade att valet handlar inte om krisen, hur vi hantrar eller kommer ur den utan det handlar om en hållbar framtid. där citatet fanns med ”Valet handlar om framtiden”.

 2. S-O S

  De gröna kommer inte heller att höja skatten för vanliga löntagare. Har man över 40 tusen i mån är man knappast en vanlig löntagare.
  De gröna tar bort arb. giv avgiften för småföretagen, och det är i de små företagen de nya jobben ska komma, eller har inte Maud sagt så?
  Kilometer skatten är ett måste i strävan efter en bättre miljö att lämna över åt kommande generationer. Vi kan inte hålla på att frakta allt gods på lastbilar som drar upp mot 4-6 lit/mil.
  Eran älskade RUT ger inte den effekten som ni påstår och köparna finns inte i de grupper ni hävdar, därför ska RUT bort.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2010-05-10 10:43)
  Det är precis vad det gör, vi måste välja hur vi vill fortsätta vår framtid, med en allians som tar ansvar för vårt land eller en opposition som lovar en massa och inte kan finansiera sina löften

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-05-10 16:11)
  Om du bor i den norra delen av Sverige vet du att dte inte finns järnväg överallt och transporter behövs för att vi ska kunna överleva även här. Att inte tycka 14 000 nya arbetstillfällen som RUT gett är något att ha är att blunda inför verligheten. Att det är pensionärer, barnfamiljer som nyttjar RUT avdrag är inte se hela sanningen. Att ta bort arb.givar avg. är OK men hur ska dte finansieras? Vi behöver företagare inom skola/vård/omsorg men det är inte aktuellt i en röd/grön värld

 5. sverker

  Vari ligger tydligheten annat än i att alliansen skall fortsätta att öka inkomstskillanderna och klassklyftorna i Sverige? Med den politik som aviserats kan inte resultatet bli något annat. Inkomsttagare från 450000 och mer är fortsättningsvis dom stora vinnarna och dom som gynnas mest av skattesänkningarna. När dessa har mer kapital kvar, kan dom dessutom få göra de största skatteavdragen via ROT och RUT. Jag håller med om att man är tydlig och vid en valseger kan vi konstatera att väljarna har drabbats av en biefekt från svininfluensan som satt sig på intelligensen.

 6. Karl-Johan, fristående observatör

  sverker, när började alliansen löneförhandla? Vilken skuld i ökade löneklyftor har glada fackförhandlare? Vi bortser från miljondirektörerna. Ponera att yrkeskategori A tjänar 30000 per månad och kategori B 20000. Kat A får ett lyft på 2%, kat B får hela 2,5! Bättre än A, säger B:s förhandlare. Sämre än A säger jag och anser att facket har förhandlat fram ”ökad löneklyfta”. B och B:s fack blir så förvånade när ”klyftan” vidgas i lönestatistiken. Men löntagare lever ju av kronor, löneförhandlare tycks leva på procent.

 7. Andreas Georgsson

  Företag inom vård/skola/omsorg, på vilket vis skapar det fler arbetstillfällen genom att betala skattemedel till privata aktörer som sedan gör vinst och flyttar pengarna ut ur landet.
  1. Friskolorna, 90% sämre eller likvärdig med kommunal.
  2. Vård, ”utförsäljning” ge bort gratis till privata aktörer i stockholm.
  3. 50% av apoteken säljs till skatteparadiset Jersey
  4. Äldrevård bedrivs av internationella koncerner som fokuserar på vinst och låtsas ”kvalitet”.
  5. RUT, Roland Spånt Nationalekonom räknade baklänges på gjorda avdrag och det handlar om max 1 000 nya jobb.

 8. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till sverker (2010-05-10 22:07)
  Att inte ge löften som inte är finansierade tycker jag är ärligt. Att inte höja kilometerskatten gynnar oss i norra Sverige som är beroende av transportsektorn, att inte höja arb.givar,avg för att anställa unga gynnar företag som vill anställa unga. Att jobbskatteavdraget som de flesta av oss tagit del av har jag svårt att se negativt på.

 9. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Andreas Georgsson (2010-05-11 00:47)
  Att uppmuntra till alternativa driftsformer inom välfärd sektorn gynnar oss alla med konkurrens och fler arbetstillfällen som följd. Vi kan inte alla vara anställda inom den kommunala sektorn det driver oss inte framåt. Att det ska vara fel att tjäna pengar har jag svårt att förstå, när kvaliteten blir bättre var är felet då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.