Enkelt med förslag utan finansiering!

Vänsterpartiets kongress har just beslutat att kräva sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Partiet ska nu driva detta i valrörelsen. Alla ska få 25 procent mindre arbetstid, men lika mycket betalt. Det motsvarar en löneförhöjning med 33 procent per arbetade timme, på ett bräde. Grattis! Vem vill inte ha det? Eftersom vänsterpartiet i förra veckan lade fram en budget utan några nämnvärt högre anslag till exempelvis skolan tillsammans med de övriga rödgröna, måste man då anta att skolhuvudmännen ska minska arbetstiden med 25 procent med i stort sett oförändrade budgetramar. Det är enkelt att komma med populistiska förslag utan att presentera hur vi ska finansiera det.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

6 kommentarer

 1. S-O S

  Du har inga visioner, kan man låna till sänkt skatt kan man låna till fördelar for kollektivet också.
  Ang 6 tim/arb dag, har du läst rapporten från Kiruna där man testade 6 tim/arb dag? Gör det.

 2. S-O S

  Ja kanske, visioner du vet.
  Eran syn på förändringar bygger väl på att vrida klockan bakåt, till den tiden när vi jobade 12 tim/dygn? Och gärna med sänkt lön och att arbetarna hyrde av godsägaren samt var hänvisad till hans affär också?
  Vi övriga har tagit stora steg framåt, medan M mfl gör allt för att gå från det vi kämpat oss till, LAS ska bort, att studera fackligt ska minimieras, arbetsmiljön ska vi överlåta åt arbetsgivaren, ledighet för ett års studier för den egna personliga utvecklingen ska motartbetas och tas bort (är redan borta) tryggheten ska bort, typ sjukförsäkring mm mm.

 3. Mia

  Helt klart försvarbart med 6 timmars arbetsdag med full betalning.Ger fler jobb,mer fritid,mindre sjuskrivningar,mer tid till familj och kvalitativ egentid m m.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-05-11 22:31)
  Jag tycker det är bra att hålla sig till verkligheten och de fakta som presenteras. Att hitta på påståenden om att gå tillbaka till ett samhälle vi hade för länge sedan är livliga fantasier

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Mia (2010-05-12 12:06)
  Jätte bra med 6 timmars arbetsdag men då ska jag bara ha betalt för 6 timmar också. Vilken arbetsgivare i dag har råd att ge full betalning för 6 timmar? det kan inte skapa fler jobb då arbetsgivaren får betala dyrt för timmar somm inte är produktion,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.