Ökat skydd för våra kvinnor!

 

Jag har i tidigare inlägg skrivit om kvinnojourens arbete i Sverige och vilket viktigt arbete de gör för många av alla utsatta kvinnor vi har i vårt land. Trots att många av mina läsare inte håller med om mina åsikter och tycker att jag överdriver den utsatta situation som många kvinnor befinner sig i så är det precis så det ser ut i vårt land. Den största andel övergrepp som sker på kvinnor sker i hem miljö av en nära anhörig. Nu kommer vår justitieminister Beatrice Ask med ett förslag att se över säkerheten för alla dessa kvinnor som befinner sig i en våldsutsatt situation. Förslaget går ut på att dessa kvinnor ska få ett larmskydds paket av polisen där det ingår bla larmtelefon med gps-mottagare. Det är ett steg för att dessa kvinnor ska känna sig säkrare att vistas utomhus och i sitt eget hem. Jag tycker det är ett bra förslag och väntar på ytterligare förslag som utlovats.  
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
Etiketter:

7 kommentarer

 1. Kalle

  Kameraövervakning i sovrummet som jourhavande polis kan övervaka vore även det ett steg i fel riktning.

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Kalle (2010-05-12 07:01)
  Att ge utsatta kvinnor en möjlighet att känna trygghet i form av en larmtelefon är en bra möjlighet. Fruktansvärt trist att vi har ett samhälle där vi ens ska behöva ta denna diskussion. Att man ska behöva vara rädd att någon med besöksförbud kommer för nära eller att inte känna sig trygg ute eller i sitt eget hem är tragiskt. Att vända det som du skriver känns lågt

 3. Karl Johan - fristående observatör

  Ibland får man anledning att ställa sig frågorna, hur kom det sig att det blivit som det är? vad har hänt med människan? var det lika illa förr, men ingen visste?
  Tänk om man hade svaret!
  Vad kan vara värre än att inte känna sig trygg i sitt eget hem? Att inte ha mat för dagen? Nä, det löser sig nog. Krig? Ja, kanske, men då är man i alla fall inte ensam med oron.
  Länge har ”brottslingen” stått i fokus. Han-för det är oftast en han-skall vårdas. Först på senare år tycks man ha förstått att det finns ett offer. Nu larmskyddas offret. Bra! Bättre vore ständig övervakning av förövaren!

 4. Kai Pärnänen

  Här är absolut något som M och MP kan samarbeta om.

  Att redan idag jobba för att besluten tas i Lycksele kommun som ger Kvinnojouren en fast och årlig finansiering.

  Att redan idag jobba för att besluten tas i Lycksele kommun som ger Tjejjouren en fast och årlig finansiering

  Att Sociala får en jourgrupp med alarmnummer för utsatta, så att dessa kan få direkt hjälp.

  Här behöver vi inte vänta på regeringens långsamma handläggningstid, utan vara först med tryggheten…

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Karl Johan – fristående observatör (2010-05-12 17:43)
  Det är svårt att förstå varför vårt samhälle har utvecklats på det sätt vi har i dag och jag tycker egentligen inte att vi ska behöve erbjuda larm till kvinnor för att de ska känna trygghet men faktu kvarstår och då gör vi det som krävs. Att ge vård till förövaren är ett bra alternativ.

 6. S-O S

  I den frågan håller jag med helt och hållet, även om vi kanske inte är helt överens om hur vi löser problmet.
  Vi har idag ett rättväsen som fungerar ytterst knapphändigt i just frågan om våld mot kvinnor. Hur kan man som dommare säga att: Hon blev dödad på ett humant sätt? Hon slapp lida
  Med vilken attityd sitter man på en sådan post i rättväsendet? Borde vi inte byta ut de människor som inte tar våldet mot kvinnor på fullt allvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.