Krisens efterdyningar

Det som sker i Europa påverkar oss alla, både positivt och negativt. Det gågna valet i Storbritannien är en sådan händelse. Vår statsminister Fredrik Reinfeldt säger i en artikel att han välkomnar den nya premiärministern David Cameron och att det ställs stora krav på förändring i hela landet. Vi påverkas av den gigantiska krisen i Grekland där jag inte förstår varför grekerna själva inte inser behovet av förändringar i levnadsförhållanden. Den stora marknaden där Sverige bara är ett litet land påverkas av länderna i Europa och börsen går upp och ned beroende på hur våra makthavare presenterar sparpaket och stödpaket. Lite skrämmande är det att efterdyningarna av den stora finanskrisen drar fram och vi i Sverige som har lyckats klara oss förhållandevis bra genom krisen nu påverkas av länder som klarat krisen betydligt sämre.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Egon

  Att nu en ny finanskris verkar vara i antågande verkar vara utan tvivel, först var det banker som gick i stöpet under subprime lånens eftermäle, nu är det länder. Vem kunde tro att ett totalt avreglerat finanssystem skulle fungera på detta viset?? I filmens värld sa han ”Gordon Gecko” – greed is good, vette fan med facit i hand om vi kan ställa upp på den devisen längre, för vi har levt efter den alltför länge. Lilla Sverige kommer nog att kännas vid girigheten på ett eller annat sätt, var så lugn Elisabeth. Regerings åskådning hjälper då lite och ingenting

 2. Ekonom

  Du är ungefär som Törnrosa som sovit i hundra år och inte förstått hur ekonomin utvecklats och hur dom stora ekonomierna integrerats i varandra. Att Sverige inte skulle påverkats av finanskrisen pga. av att våran ekononmi skötts är både naivt och dumt. Vilket parti gick i spetsen när det gällde en anslutning EMU, jo M. Idag hade krisen drabbat oss ännu värre om vi varit med i EMU, vilket du säkert anser. Du ljuger eller är Törnrosa när du försöker slå i oss blå dunster om att via M så har vi klarat finanskrisens vågor bättre. När skall Du sluta fabulera??? Eller är det ren okunskap?????????

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Ekonom (2010-05-15 19:11)
  Att se på hur Sverige hanterat den stora ekonomiska kris som drabbat oss alla och jämföra hur olika vi valt att hantera den och hur det ser ut just nu i många andra länder är i mina ögon inte att vara okunnig! Att resultatet sett annorlunda ut med annat ekonomiskt styre
  i Sverige kan vi bara spekulera om.

 4. Ekonom

  Myckst tack vare en egen valuta har vi större frihet att via finanspolitiken kunna vidta åtgärder för att skona oss från verkningarna från finanskrisen. Den politik du står för, är en anslutning till euron, med dom ödestigra konsekvenser detta skulle ha fått idag pga. av greklands vanskötsel av ekonomin. Vilket innebär att du stödjer en korrupt regims sätt att sköta sin ekonomi. Du och ditt parti gynnar spekulationskapitalet som åstadkommer dessa kriser, på alla tänkbara sätt. Försök inte slå blå dunster i ögonen på folk, dom inser att det finns ulvar i fårakläder dvs. du och ditt parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.