Pensionärerna i fokus

 

För mig är ett Sverige där seniorerna har det bra en viktig välfärdsfråga. För att seniorerna i ett samhälle ska ha en bra livskvalité är kvalitén i vård och omsorg extra viktigt. Här är också säkerhetsfrågorna med undvikande av fallolyckor och en säker läkemedelshantering frågor man bör titta extra på. En satsning på forskning och utveckling inom området äldrevård skulle kunna leda till en bättre livskvalitet för många seniorer. Om vi skulle lyckas att förbättra hälsotillståndet för de äldre skulle både seniorerna och samhällsekonomin vinna på det. I en stor studie jag läst där frågan kom upp vad som var den viktigaste frågan för pensionärer i dag så var svaret rätt entydigt. Pensionärerna är klara över att ett tryggt och bra boende är något av det viktigaste. Bra pensioner är också ofta uppe till debatt, vårt pensionssystem är uppbyggt för att vara långsiktigt hållbart. Det pensionssystem vi har är beslutat utifrån en bred överenskommelse mellan sex av de sju riksdagspartierna. Det var bara vänsterpartiet som valde att inte stå bakom. För att värdesäkra våra pensioner är det viktigt att många arbetar och för att pensionerna inte ska falla i värde. Pensionerna är direkt beroende av hur mycket pengar som de som arbetar betalar in i systemet.   
 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 
Etiketter:

9 kommentarer

 1. S-O S

  Nu luktar det valfläsk, härsket valfläsk.
  Först så beskattar ni pensionärerna högre än den övriga befolkningen, och nu är dom i fokus, vad ska man tro?
  Visst måste det finnas förståelse för att irritationen blir påtaglig när ni beskattar vissa grupper hårdare. Om det varit pensionärer som hade haft ekonomiskt underlag hade det varit en sak, men fattigpensionärer.

 2. S-O S

  ”Väljer man att dra allt upp i näsan och se det negativa så är det trist”
  Vad menr du med det? Hur kan du beskriva det som negativt? Nåt som inte verkar nödvändigt?
  Lite kritik bör du/ni väl tåla, för det är ingen lögn, OCH det luktar valfläsk, åtminstone i nim näsa.

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-05-18 13:50)
  konstuktiv kritik är aldrig fel och som jag sa fokusera på olika grupper under en mandatperiod är ett sätt att hantera frågor men om du väljer att se saken annorlunda så är det din sak.

 4. Kalle

  S-O S: argumentera med en politiker under valår är som att argumentera med en brunstig älgko som har en kviga på 20 stegs avstånd.

 5. S-O S

  Jo tänk för att jag gör det. Ni har klassat pensionärerna in i en anna grupp i samhället. Det får du och ditt parti all stå för.
  Sen är det lte typiskt M, ”men om du väljer att se saken annorlunda så är det din sak” säger du.
  Vilken inlevelse och vilket engagemang. Lite kritik så kommer meningslösa ord utan mening, du ger tydligen upp.

  För övrigt, tack Kalle, du verkar ha rätt.

 6. S-O S

  Att dömma av ditt inlägg så är tydligen inte min kritik så konstruktiv, men du efterlyser sådan.
  Kritiken ligger i den delningen av pensionärerna med det övriga befolkningen via skattsedeln, för det är ju exakt vad ni gjort.
  Om det är konstruktivt eller inte, gör ju inte situationen bättre för våra pensionärer.

 7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-05-19 11:32)
  Att säga att vi delat in pensionärerna i en egen klass pga skatteskillnader är inte sant, då borde vi hellre prata om alla andra skillnader det finns i hur vi betalar skatt och se dessa som separata grupper. Det skiljer i dag 600 kr i skatt mellan en pensionär och en arbetstagre med samma inkomst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.