Västerbotten utbildar i jämställdhet!

Nu satsar Västerbottens Läns Landsting på att utbilda sina medarbetare i jämställdvård . Det är lite intressant att det är ett ämne som allt mer ofta är uppe på agendan och diskussionerna är många. Det är inte bara vården som ska vara jämställd utan hela vårt samhälle ska ha det målet. Att landstinget nu satsar på utbildning i ämnet betyder att det finns förbättringsområden att arbeta med. Det finns många studier som pekar på hur olika vi blir behandlade män/kvinnor, inte bara i sjukskrivnings frågan som jag skrivit om tidigare utan även exempelvis beroende på i vilken del av landet vi bor. Den vårdvals reform som genomförs i vårt land tror många ska leda till en mer jämställd vård utifrån att det är vi  patienter som ställer kraven och vi kan kräva vård på lika villkor. Det är ingen enkel uppgift men förhoppningsvis kan kompetensen höjas på många områden för att vårdgivare fortfarande ska vara attraktiva och få behålla patienter.   

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

2 kommentarer

  1. S-O S

    Det borde bli enkelt eftersom vi i Sverige räknas till ett av världens mest jämnlika land. För jämnlikt enligt vissa. Vissa jobbar för högtryck för att öka klyftorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.