Ministerbesök i Lycksele!

 

Migrationsminister Tobias Billström kommer på besök till Lycksele nästa vecka. Onsdag den 26 maj kommer han att göra ett antal besök i vår kommun. Det känns bra att få ministerbesök till Lycksele och jag ser fram emot en intressant dag. Tobias Billströms besök kommer precis rätt i tiden. Lycksele kommun har tagit emot många ensamkommande flykting barn och nu har EU kommissionen precis presenterat en handlingsplan för alla dessa flyktingbarn .  Det är viktigt att vi tillsammans i EU hittar gemensamma sätt att hantera besvärliga frågor som till exempel hur återvändandet kan ske på ett värdigt sätt för dem som får avslag på sin asylansökan och hur vi motverkar trafficking. Det är också bra att kommissionen föreslår ett utvecklat samarbete med ursprungs- och transitländerna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
Etiketter:

5 kommentarer

 1. S-O S

  What?
  Snälla du, du skriver ibland om mycket viktiga ämnen, men du framför dom inte på ett sätt så ATT dom blir just ”mycket viktiga” ämnen mer än för dig. Du mer eller mindre konstaterar att nu händer det, å nu kommer den, å nu gör vi så, men sen då?
  Vart är debatten?
  Är bloggen ett verktyg att tala om ”att nu gör jag/vi det, eller nu ska vi göra si?
  Debatt kvinna, vart är debatten?

 2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-05-21 23:33)
  Du saknar debatt! Jag skriver om det som är viktigt och intressant i min värld och förhoppningsvis även för andra, att skapa debatt är när man påstår något och man får åsikter tillbaka som går att diskutera emot!

 3. S-O S

  Men, det är ju det du gör, påstår en massa saker, om inte, varför skriver du då? För att berätta för alla vad DU ska vara med om?

 4. Ebba

  Du är genomskinlig Elisabet! Det kan låta så fint när du talar om att lösa de besvärliga frågorna gällande ensamkommande flyktingbarn. Istället för att ta upp frågor som HUR vi kan ge dessa barn ett bra liv, god hälsa, god utbildning, hjälp att klara av sina trauman så pratar du om ett värdigt återvändande. Det hjärtat är fullt av talar munnen om…

 5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Ebba (2010-05-25 10:22)
  Det mottagande vi har i många kommuner är väldigt bra. Givetvis finns alltid förbättringsområden. Jag vet att vår kommun har fått bra kritik för de insatser vi gör för alla ensamkommande flyktingbarn. Att ha en målsättning att i ett längre perspektiv se möjligheter för dessa barn att återvända till sitt hemland och egna kultur måste vara positivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.