Missbrukarens bortglömda barn!

 

I dagarna pågår en stor konferens i Stockholm där det stora problemet med narkotika tas upp. En stor fråga är missbruket av Cannabis då det pågår en världsomfattande lobbyverksamhet där man påstår att Cannabis inte är farligt och man har dessutom förslagit att det ska tillåtas att använda Cannabis i medicinskt syfte. En konsekvens av detta Cannabis missbruk som ofta har förbisetts står högst upp på agendan och det är hur vi ska hjälpa och stötta alla barn till missbrukande föräldrar. I Sverige uppskattar man att mellan 1-2 % av alla barn lever i en familj där minst en av föräldrarna har missbrukat eller missbrukar cannabis. Det står i FN:s barnkonvention att det är varje lands skyldighet att skydda barn från att utsättas för narkotika. Det är en viktig fråga där vi måste hjälpas åt.  

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  I missbruk oavsett vad det handlar om är barnen utsatt. Det är allas ansvar i barnets omgivning att se till att barnets mående inte far illa. Därför behövs en helhet syn på missbrukhanteringen i alla led. Att FN koventionen följs eller lagstiftas än mer i paragraferna. Rehabliterings resurser behövs åt barnen och missbrukarna. Social systemet fungerar som det ska alltifrån skolkuratorer till polismyndigheten och vårdinrättningar.
  Barnens framtid är morgondagens investering av stärkt finanser i kommun, landsting och staten.

 2. S-O S

  Ju längre jag studerar denna texten desto mindre fattar jag vad du är ute efter. Skriver du för att bli populär?
  Ja ja, hur som helst, ämnet är brännande och jag skulle villa veta vad du anser att din regering gjort för att hjälpa dessa barn?

 3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till S-O S (2010-05-27 16:30)
  Jag är imponerad att du läser allt jag skriver! Vad jag är ute efter är att berätta för de som vill läsa att det pågår ett arbete för att föröska hjälpa dessa barn som inte har det bra i dag. Vad som ska göras avvaktar jag med att kommentera tills jag har sett vad gruppen presenterat för förslag.

 4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

  Svar till Krister Klermalm (2010-05-27 09:21)
  Du har helt rätt att det är allas vår skyldighet att ställa upp och ta ansvar för dessa barn, men det fungerar inte alltid så. det är ständigt barn som skickar ut hjälp signaler som vi vuxna inte ser eller förstår. det är ett jätte tufft arbete att förändra vårt samhälle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.