Många väljer hemtjänst!

 

Moderatkvinnorna besöker olika verksamheter både inom vår välfärd och inom den privata marknaden, både större och mindre företag. Vi är intresserade av att lyssna av hur vi ska fortsätta arbeta med olika frågor och vilka frågor som behöver förbättringsområden. I måndags besökte vi bland annat Attendo Care, ett privat företag som bland annat erbjuder hemtjänst och stöd till personer med funktionsnedsättning. Det är intressant att lyssna på hur Lagen om Valfrihet (LOV) förändrat situationen inom hemtjänsten i Umeå. Det finns 12 privata aktörer på marknaden i Umeå och de har alla samma förutsättningar. Det är intressant att så många äldre i behov av hemtjänst är så insatta i sina valmöjligheter och det är många som aktivt väljer vem de vill ha hemtjänst ifrån. Jag tycker det är bra att många aktivt tar ställning och ställer krav på sin hemtjänst.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)   
Etiketter:

6 kommentarer

  1. S-O S

    Hur är det möjligt att med det engagemanget berätta om de privata alternativen när du samtidigt är anställd av landstinget? Vart ligger din lojalitet egentligen? Tänk om alla inom landstinget skulle tala så väl om de privata alternativen?
    Borde du inte istället framhålla din egen arbetsplats/organisation som ett ytterst väl fungerande alternativ i stället, men inte ett ord om det på din blogg.
    Tydligen kan man göra som man vill om man har en chefspost. Skulle någon av mina anställda bete sig som du gör skulle jag bli vansinnig.

  2. werno

    Bra att politiker lär sig om både privat och offentlig verksamhet. Det är också bra att behövande kan göra egna val vem de vill anlita. Tänk om alla som jobbar för landstinget skulle göra som S-O S vill – aldrig säga nåt om tröstlösa vårdköer, snålstädning och bemanningskriser eller alla andra bedrövliga problemn patienter o personal får dras med.
    Tyst i leden! – S-O S måste var stöpt och präglad i en totalitär värld. Räknar du med att få stipendium av Levi B?

  3. S-O S

    werno, hennes blogg handlar INTE om vårdköer, snålstädning (hon i egenskap av chef är väl en som sett till någon av dessa ”snålstädningar) dessutom får vi inte glömma att hon INTE enbart är politiker.
    Jag skulle då kräva störe lojalitet av en chef nä den hon visar i bloggen.
    Sen finns det ju som sagt alla typer i vår herres hage, du ryms där du också.

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till S-O S (2010-06-02 15:50)
    Du förstår inte att jag kan vara politiker med ett civilt arbete! Att diskutera privat hemtjänst är inte jämförbart med att diskutera Intensivvård. Du har fastnat i att det finns en brist på lojalitet, jag ser det som att våga se utanför sin egen lilla värld och se att det finns annat. Att lyfta fram min egen verksamhet kan jag visst göra då vi har en väldigt bra och effektiv sådan men det är inte det frågan gäller!

  5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till werno (2010-06-02 19:08)
    Det är alltid intressant att jämföra hur olika verksamheter fungerar. Allt är inte bra inom den privata sektorn likaväl som i den offentliga men om man gör som många tycker att blunda för alternativ blir vi lätt fast i en ett hjulspår! Tack för dina åsikter!

  6. Isak

    Bäste Werno, har under en stor del av mitt liv jobbat och
    varit säljare på och av Volvo. Vid anställningen så fick
    jag skriva under både tysthetslöfte ang. företagshemlig-
    heter och lojalitetsförklaring. Och det skulle för mig
    ha varit mycket främmande att prata illa om dom produkt-
    erna som jag sålde till fördel för konkurrenterna. Att
    Elisabeth Björnsdotter Rahm i egenskap av chef inom lands-
    tinget i Västerbotten kan åka runt och propagera för pri-
    vatisering av Landstingets verksamhet är både illojalt
    och klandervärt. I ett privat företag skulle det bli kon-
    sekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.