Vi vill ha struktur!

 

I fredags presenterade Expressen en ny oppinons undersökning från Demoskop. Den visade att (s) backat det (M) ökat. Sammanlagt är nu Moderaterna större som enskilt parti än (s). Alliansen har ett försprång på drygt sex procent. Det säger inget annat än att det råder en viss osäkerhet inför den röd/gröna plattformen och deras oreda i sin politiska framtoning. Att presentera en höjning av bensinskatten med 49 öre är inte heller en positiv nyhet för den svenska befolkningen, speciellt inte vi som bor på landsbygden och är beroende av bil . Givetvis kan man inte dra slutsatser förrän efter den 19 september och det gäller att fortsätta den mobilisering som pågår nu från vår moderata sida. Här är (s) betydligt mer ostrukturerad och det är en stressfaktor.
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

 

 

@bloggitik-df2ad7a5
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Fredde

    Det var ju synd att ni inte tänkte på de som bor i glesbygden 2008 när ni höjde bensinskatten med 29 öre och dieselskatten med 55 öre… Eller 2009 när bensinskatten åter höjdes med 29 öre och dieselskatten med 22 öre.
    Och vilka ni tänkte på när ni höjde gränsen på reseavdraget i deklarationen från 8000 till 9000 kr kan man ju fundera över. Eller när ni la en skatt på trafikförsäkringen som alla med registrerat fordon måste betala…

  2. S-O S

    Till det som redan är sagt så kan man väl säga att S verkar ärligare än dina kamrater i KD, S säger vad dom tänker göra FÖRE valet, men det är kanske inte så smart för då rasar man i oponionen……

  3. Hasse

    När har M någonsin haft någon struktur i det dom gör, förutom när det gällt att gynna dom redan välbeställda och öka klassklyftorna? Varför inte återta det gamla namnet Högerpartiet eller finns det en rädsla att för många kommer att gå över till SD? Du som sitter på två stolar, en inom landstinget och en inom partiet, vet ju hur det känns att uppträda som en ulv i fårakläder. Du vill ju privatisera den offentliga sektorn, med den ironin att du själv kanske inte får något nytt jobb, då du helt saknar kompetens och politiskt omdöme.

  4. Ingemar Lycksell - fristående observatör

    Tidigare kommentarer får mig osökt att minnas vad Olle Carle, sign Cello, sade inför valet 1962. ”Politik är det möjligas konst, på gränsen till det omöjliga”. Det blir så tydligt att som politiskt bunden, ser man det man vill se.
    ”S säger vad dom tänker göra FÖRE valet”. Jasså! Jag vill minnas att S presenterar AC:s lt-budget först efter valet!
    När man som oberoende tittar i backspegeln, får man nog säga att nuv regering genomfört mycket mer av vad som utlovats än tidigare regeringar. Det tycker jag är ärlighet. Inte ens en röd/grön kunde väl förutse en global ekonomisk härdsmälta?!

  5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Fredde (2010-06-07 11:57)
    Att bensinskatten höjts under innevarande mandat period är sant, den har höjts under tidigare regering i ännu större grad. Att höja taket på reseavdraget är något som är lika för alla i Sverige, det är inte bara i glesbygd vi nyttjar reseavdragets förmåner.

  6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till S-O S (2010-06-07 17:53)
    Givetvis ska man vara ärlig med de vallöften man ger och det är klart att alla inte är så populära. Men att titta på många av de väljarundersökningar som gjorts så finns det lite att fundera på.

  7. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Hasse (2010-06-07 20:03)
    Vi ser olika på frågor, det är tydligt. Att vi sänkt skatten för de allra flesta arbetstagarna anser jag vara positivt. Att prioritera en arbetslinje framför att höja alla bidrag anser jag också vara positivt. Att som du gör påstå att jag vill privatisera den offentliga sektorn betyder att du inte läst mina inlägg. Jag tycker man ska se över de verksamheter där det finns möjligheter, det gäller definitivt inte alla. Att vara fritidspolitiker med ett civilt arbete är livet för de allra flesta politiker, om det är fel har vi ett ännu större problem i vårt samhälle,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.