Tåget en bra möjlighet!

 

Hur ser framtiden ut för inlandet, kommer det att bo kvar människor här eller kommer många av olika anledningar att flytta mer kunstnära för att bo och arbeta? Frågan går inte att besvara utan en hel del spekulationer och tolkningar av de prognoser som gjorts. Jag läste ett informationshäfte om den kommande tågtrafiken mellan Lycksele och Umeå häromdagen ochdet är  positivt att vi får persontrafik igen mellan orterna. Det ger möjlighet att på 1,5 timma resa mellan Lycksele och Umeå och det är ungefär vad det tar att åka bil och något snabbare än en bussresa. Det kanske öppnar upp för nytt tänkande i vår värld, kanske öppnas dörren för en ”sjukvagn” med sjukvårdsutbildad personal ombord. Jag diskuterade detta med en politiker från miljöpartiet och han hade väldigt stora förväntningar på vad denna tågtrafik skulle innebära för inlandet. Jag tycker det är positivt men tror inte att detta är det som kommer att ”rädda” inlandet från att människor flyttar. Det finns många delar i vårt samhälle som behöver fungera för att vi ska få en positiv utveckling av vår region.   Tågtrafiken är en viktig del men den övriga infrastrukturen behövs i lika hög grad då det inte finns järnväg överallt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Precis, vi ska se helheten av infrastrukturen. Persontrafiken mellan Lycksele-Umeå är en del av den.
    Turismen är en annan på infrastrukturen inom kommunikation där alla delar med buss, järnväg hör ihop – här ingår även Inlandsbanan. Persontrafiken bör även gå till Storuman.
    Godstrafiken är en ytterligare del som vi kan förbättra i vår region.
    Utöver det finns också annat som kan göras bättre för regionens fortlevnad – bredband och bättre vägar som underhålls.

  2. NM

    Idag är tågsatsningar alternativkostnader till sjukvård och omsorg, då landstinget är en avnämare för kollektivtrafik! Så frågan blir vad som är viktigast för det offentliga att satsa på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.