Våld är aldrig OK!

 

 
En artikel i Svenska Dagbladet har tagit upp ett sällan debatterat problem nämligen övergrepp mot äldre. Det finns en studie gjord i Umeå 2001 som visar att 13 procent av männen och 16 procent av kvinnorna utsatts för våld eller andra typer av övergrepp efter 65 års ålder.  Det är väldigt få av landets alla kommuner som har en policy för hur man ska hantera övergrepp inom den kommunala omsorgen och det är något som Folkpartiet har reagerat över detta  och vill nu förändra. Jag kan inte låta bli att reagera över siffrorna i denna studie som gjort. Stämmer dessa siffror måste man verkligen fundera över åtgärder för att förhindra våldet.   

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.