Siffror åt rätt håll

 

Jag läste Lena Asplunds blogg om den sjunkande arbetslösheten i Sverige. Det är fortfarande höga siffror men de är på väg åt rätt håll. Ungdomsarbetslösheten har minskat med drygt 10% jämfört med samma period förra året. Den totala siffran för arbetslösheten har minskat med nästan 3% från förra året. Det är positivt att siffrorna ser ut som de gör och det betyder att vår alliansregering angriper sviterna av den ekonomiska krisen på rätt sätt.  

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Hasse

  Som vanligt lyckas du inte läsa eller förstå siffror rätt! Frågan är statistiskt vilka mätperioder man jämför och statistik är alltid möjligt att visa eller ”bevisa” det mesta med. Du har i det större sammanhanget ingen större förändring av arbetslöshetssiffrorna och att alliansregeringen skulle ha börjat ta tag i efterdyningarna av finanskrisen är ren lögn. Men eftersom du varken kan tolka eller förstå siffror, är du fräck nog att skarva ordentligt på sanningen och tro att folk köper detta. Det enda du lyckas göra rätt är att hänvisa till en vederhäftig blogg som bevis. IMPONERANDE!!!!!!!!!

 2. S-O S

  3% säger du, vad har dessa 3% kostat staten? Ska dessutom FPs förslag om halverad lön för ungdommar under 26 år gå igenom, så lär inte arbetslösheten sjunka som ni tror.
  Jag flyttade söderut när jag var 19 år. Hade jag då drabbats av FPs förslag om halverad lön, kunnat flytta och ta ett jobb? Knappast
  För dessa enorma summor ni kastat ut för att ”skapa” jobb, kunde ha använts på ett mycket effektivare sätt, det borde du som chef inom landstinget förstå.
  Jag läser din blogg endast för att se vilka huvudlösa förslag och påståenden du skriver, endast därför, tro inget annat.

 3. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-06-27 12:18)
  Vad kostar det staten att vi har en hör arbetslöshet? Betydligt mer i det långa loppet. Folkpartiets förslag kan jag inte riktigt hålla med om, det är inte rätt sätt att angripa ungdomsarbetslösheten på.

 4. Hasse

  Jag har läst SCB:s siffror. Dessa handlar om hur vi befinner oss i ett stadium mellan en depression och på väg in mot en mer normal lågkonjunktur. Detta har inte att göra med alliansregeringens politik, utan som spratteldockor får vi följa med den ekonomiska utvecklingen i världen. Om du sedan ljuger eller inte förstår bättre vad gäller ekonomin och alliansregeringen, får vara osagt. Men ekonomi varken kan du eler förstår du. Så sluta försöka slå dunster i ögonen på folk, du har ju redan ett parti som gör det inför valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.