Censur av stora mått!

 

Det finns alltid två sidor av ett mynt. Jag har vid flera tillfällen skrivit om den negativa användningen av internet. Den negativa sidan där unga flickor och pojkar blir utnyttjade och där många barn blir mobbade och trakasserade. Klart är dock att det finns betydligt fler positiva sidor att lyfta fram som vi alla kan dra stor nytta av. Jag läste en artikel i DN där Kina förbjuder sina 2,3 miljoner soldater att använda internet på olika sätt och det är fruktansvärt hur ett land i utveckling inte kan tillåta sina medborgare att vara närvarande i resten av världen. Här är det censur av stora mått.  

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

13 kommentarer

 1. S-O S

  Jaha, och vad var ditt politiska budskap i det inlägget?
  Jag håller trots det fullständigt med dig, men Svenska näringslivstoppar verkar minsan inte bry sig om att Kinas regim är en av de värsta på vår jord.
  Att tjäna pengar är mycket viktigare än hur människor i det landet har det.
  Och kom inte dragandes med att ”tack vare svenska företag…..” Syftet för svenska företag är att tjäna pengar, til vilket pris för den inhemska befolkningen som helst, thats it

 2. Bert

  Som vanligt kvalificerat svammel. Är det bättre det USA gör gentemot sina soldater, där man friserar nyhetsförmedlingen om dom krig man deltar i? Där man alltid haft monopol på krigsreferaten osv. HUr vet du att artikeln i DN är korrekt? Har du själv varit ute på fältet och kollat? Eller är det som vanligt andrahandskällor som du tolkar som korrekta och som passar bra ihop med din syn på världen. President Bokassa måste under sin regeringstid varit ett föredöme för dig och passat väldigt bra ihop med din syn på världen. Han var också exemplarisk för USA.

 3. S-O S

  Men snälla nån, du utger dig ju för att vara politiker, du har ambitionen att komma in i riksdagen, du stoltserar med namn avslutat med (M)
  Vad ger det för signaler till oss som läser det du skriver? Låt oss gissa…….du först

 4. Bert

  Du försöker göra politik av allt som skrivs i din blogg, precis som en annan kommenterat så riktigt. Dessutom är urvalet av ämnen och innehåll klart politiskt präglat. Detta försöker du förneka, vilket är naivt och rent sagt dumt. Uppenbarligen består du inte hellre väljare och läsare med speciellt stor intelligens, då det finns ett underförstått budskap i mycket av det du skriver och hur du valt områden. Dessutom finns sällan några vederhäftiga källor till dina uppgifter, bortsett från de egna tolkningarna du gjort. Men hänvisar ndå till källorna för att få trovärdighet.

 5. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Bert (2010-06-29 10:49)
  Jag kan inte anse att allt är politik. Jag är politiker, helt rätt, men många av mina inlägg är högst personliga tolkningar av händelser mm. Att vi ser olika på saker är helt klart,

 6. Bert

  Är du politiker eller tror du dig vara politiker? Man kan undra på det sätt du anger och tolkar källor. Politiker brukar försöka bekräfta sina teser i källor och rapporter som andra också kan granska.Att dom gör olika tolkningar är ett faktum och är föremål för diskussion. Men dina teser och tolkning följer inte denna mall, utan är rena hugskott, där det inte finns någon täckning för dom påståenden du gör. Däremot vill du gärna få dom att framstå som en allmängiltig sanning som inte skall granska eller ifrågasättas. Detta är inte ett ärligt sätt att diskutera olika frågor. Folk är inte dumma.

 7. Bert

  Du pratar om trovärdighet, men på det sätt du för fram olika frågor finns inte ett unns av detta. Visst kan vi se olika på hur frågor och diskussioner hanteras, men av politiker brukar man åtminstone kräva att dom gör ett bra försök att underbygga sina teser och frågor. Hos dig saknas detta helt. Dessutom när du får mothugg som inte passar eller visar undermåligheten i det du påstår, undviker du att svara på frågorna eller svarar på något helt annat. Kravet borde ändå vara att man är påläst på de frågor man tar upp, men hos dig saknas detta helt.

 8. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till Bert (2010-07-01 18:55)
  Jag har svårt att förstå varför du läser mina inlägg när du är så kritisk till allt jag skriver. Det är givetvis ditt val, likaväl som det är mitt val att bemöta personliga kommentarer.

 9. Bert

  Dina inlägg innehåller stora felaktigheter. Dessutom gör du tolkningar som inte stämmer med verkligeheten och där man kan fundera om du bluffar eller inte förstår bättre. Du besvarar inte hellre dom invändingar du får, utan bortser från dessa då risken är att du skulle avslöja dig själv. Varför inte granska USA i det inlägg du gör, vad skiljer den information som kommer därifrån om ex. invasionen i Irak gentemot Kina. Ensidig information får vi tillräckligt ändå, utan att du behöver vilseleda folk och sortera ut det du vill ur informationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.