Korta väntetider!

 

Det finns en vårdgaranti inom sjukvården i Sverige som bestämmer att  jag som patient ska få träffa en distriktsläkare inom sju dagar och jag ska få bli opererad inom tre månader beroende på vilken operation som ska göras. Det har fungerat inom de flesta landsting. Nu vill alliansen strama upp vårdgarantin ytterliggare och korta väntetiderna än mer. Det är ett förslag som innebär bland annat  att jag ska få träffa min distriktsläkare inom fem dagar och få tid hos en specialist inom 30 dagar . Jag tycker det är bra att man ser över den vårdgaranti vi haft under en tid och ser var förbättringsområden går att göra. Att försöka minska alla köer och väntetider är positivt.

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

3 kommentarer

  1. S-O S

    Vad kommer det att kosta? Vem ska betala? Kommer det att innebära skattehöjningar? Om inte, hur skall det betalas, eller kan du fixa detta gratis?
    Varför berätta den här typen av berättelser utan att berätta helheten?
    Jag skulle kunna öppna en blogg och berätta om ditt och datt, frågan blir då, varför skulle jag göra det? Vad skulle det leda till?
    Så är det ofta med dina inlägg, vart leder dom och till vilken nytta? Tror du att folk inte tänker på hur det ska finansieras, eller tror du att människor säger, ”men å så bra” utan eftertanke?

  2. Bert

    Du kommer med en massa floskler igen och kan inte svara på den centrala frågan om hur detta skall finanseras. Naturligtvis ligger i det fördolda privata lösningar där vårdgarantin mer kommer att gälla beroende på hur mycket man har i plånboken. Effektiviseringen bottnar i att det privata får ta över intressanta delar i det offentliga och det som lämnas kvar får gå på skattenotan eller på de enskilda vårdnadstagarna, då staten inte har råd. Helheten har du aldrig sett eller förstått, för skulle du ha gjort det så framstår du som en hycklare där osanningen är ledstjärnan. Jag tror det är dumhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.