Våga säg Ja på frågan!

 

Moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson har skrivit en artikel om kvotering av kvinnor i bolagsstyrelser. Det höjs just nu röster för att förslag ska läggas som förordar kvotering av kvinnor in i bolagsstyrelser. Jag håller helt med Magdalena om att kvotering inte är bra oavsett om det handlar om föräldraförsäkring, bolagsstyrelser eller utbildningsplatser. Det är inte politikens uppgift att tala om för näringslivet vem som ska ingå i deras bolagsstyrelser. Vi kanske kan se hur våra kommunala bolag ser ut först, hur ser representationen ut i dessa styrelser? Vi måste bli bättre på att säga ja när vi får frågan om att ingå i en styrelse.
 
Elisabeth Björnsdotter (M)
 
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Vera

    Men bäste Elisabeth om det är så att du skulle svara ja om du fick en fråga om att ingå i ett företags styrelse så hoppas man ,för företagets bästa, att du aldrig får en sådan fråga!

  2. TC

    Det ska alltid vara kompetens, inte kön eller etniskt ursprung eller hårfärg eller…, som ska avgöra vem som ska få ett jobb eller uppdrag, exempelvis i företagsstyrelser.
    När set gäller föräldraförsäkringen så bör den dock vara individualiserad för både modern o fadern blir ju föräldrar, men givetvis bör modern få något längre försäkring eftersom det ju är hon som bär på och föder barnet och sedan är den som producerar den livsnödvändiga modersmjölken plus behöver en tids personligt knuten tid för att vila upp sig både inför och efter förlossningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.