Valets viktigaste fråga!

 

Mycket står på spel i höstens val. Den viktigaste frågan kommer att vara jobbfrågan. Det är de flesta helt överens om.  Alliansens har en reformgrupp för entreprenörskap och företagande som föreslår en rad prioriterade åtgärder. Det handlar bland annat om att möjligheterna för forskning ska öka och att vi ska skapa bättre utbildningsklimat. På många håll i Sverige har man tillsammans med näringslivet skapat utbildningsplatser för att specifikt ge rätt utbildning för ett visst företag. Det finns även andra förslag från gruppen och de handlar om sänkta arbetsgivaravgifter, lägre moms för vissa tjänster. Allt detta givet att vi bibehåller statsfinansiell soliditet. Det är också viktigt att genom rätt coachning av arbetssökanden via arbetsförmedlingen eller liknande aktörer hitta rätt jobb till rätt person. Jag har svårt att se det som två av tre rödgröna partier vill se att en arbetstidsförkortning ska vara lösningen. Jag har heller ingen tro på att en ny form av friår, ett så kallat utbildnings- och företagsvikariat ska gynna arbetsmarknaden  

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Hasse

    Ni är dom som lyckats åstadkomma dom högsta arbetslöshetssiffrorna efter 1945 och uppenbarligen är ni beredda på att fortsätta på denna inslagna väg. Att skräddarsy utbildning till företag eller sänka arbetsgivaravgiften kommer inte att ge dom effekter ni inbillar er, med en ökad sysselsättning. Utan istället kommer arbetslösheten att permanentas eller bli ännu värre för vissa grupper. Det enda som händer är att företagen ökar sina vinster och investerar utomlands. Aktieägarnas kapital stärks ytterligare, vilket inte skapar jobb. Så fortsatt svartjobb och pigtjänster blir M:s arbetsmarknad.

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Hasse (2010-07-14 09:12)
    Du har kanske missat att den alliansledda regeringen lyckades minska arbetslöshets siffrorona innan den stora finasiella krisen drabbade oss alla. Att vi nu åter vänder siffrorna nedåt efter en uppgång är heller inte något du vill se. Vi har en hög arbetslöshet bland våra ungdommar och det är ett probelm som vi måste lösa.

  3. S-O S

    Dave, ja, eftersom många jobbar i en skattefinansierad verksamhet, inte mins bloggaren här, och tiotusentals jobb har försvunnit på grund av skattesänkningar och besparingar.
    Ditt påstående om bidrag vet du lika väl som jag att det är endast förtal och ett elakt sätt för er borgare att kunna sänka de ersättningar sjuka och arbetslösa.
    Detta är endast skamligt.

  4. Hasse

    Att minska arbetslöshetssiffrorna före den finansiella krisen hade även du lyckats med! Eftersom ekonomin var överhettad och därmed skapade större efterfrågan och mer jobb. Detta var inte alliansregeringens förtjänst. Däremot har man inte lyckats motverka stigande arbetslöhetstal vid den finansiella krisen, utan istället aktivt medverkat till att höja dessa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.