Våga tänka!

 

Sverige jobbar! En av Moderata Ungdoms Förbundets slogans. En rak och tydlig sådan, det är precis vad vi vill. Att det ska vara möjligt att försörja sig på ett arbete. Under helgens kampanjande i Åsele träffade jag  en kvinna som blev så upprörd över denna slogan att hon slog med käppen efter MUF:s stora affisch. Jag frågade varför hon blev så upprörd och fick till svar att jobba i Sverige var inte lönt, alla hade fått det så mycket sämre med vår allians regering och det lönade sig inte att arbeta. Att jag försökte övertyga henne om annat gick inte. När hon gått vidare blev jag fundersam över hur olika vi är som människor. Vad som ändå är viktigt är att vi vågar tänka och inte fastnar i gamla hjulspår. Det är viktigt att vi har olika åsikter och att vi står upp för dom, men vi måste också våga tänka och se att verkligheten förändras runt omkring oss.
 
 

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

13 kommentarer

  1. Några förstår

    Några har tänkt.

    Träffade en bekant utanför Coop som röstat på socialdemokraterna så länge jag vet.

    Mycket bekymrad men slutsatsen var det gäller att regeringen får sitta kvar om vi ska klara oss.

    Att rösta på de röda var inte längre en möjlighet

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Några förstår (2010-07-21 07:29)
    Jag träffar många ungdommar som går runt till olika partier och ställer frågor, det tycker jag är ett bra initiativ så att de själva kan bilda sig en uppfattning.

  3. Isak

    Nog är det märkligt att inte Moderaterna kan inse att vi
    är många som kämpat och kämpar för att få vardagen att gå
    ihop. För oss är det ett hån när vi med våra skattepengar
    ska vara med och betala milionärernas jobbskatteavdrag
    och dessutom deras RUT och ROT. Undrar när det ”NYA arbet-
    arpartiet kan sätta upp rättvisa som sin paroll. Därför röstar jag på dom gamla rättvisepartierna den 19 sept.

  4. Rolle

    Och för de flesta lågavlönade så har alliansen kostat mer än vad de fått i ”jobbskatteavdrag”… Sedan har det visat sig att den absoluta majoriteten som utnyttjat RUT och ROT är högavlönade, som hade haft råd ändå. Så vad alliansen har gjort är, att skattesubventionera pigavdrag och renoveringsavdrag för de rikaste..

  5. Isak

    Jag ska inte svara ”Goddag Yxskaft”. Men det skulle vara
    klädsamt om Fru Björnsdotter åtminstånde försökte besvara
    dom frågor som ställs och inte något annat. Eller är det
    sätt att dumförklara den som frågar?

  6. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Rolle (2010-07-21 21:45)
    Spännande tolkning du gör av att de flesta fått en månadslön extra varje år. Att det fortfarande är barnfamlijer och pensionärer som enligt statistiken nyttjar möjligheten till hushållsnära tjänster är inte något nytt.

  7. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Isak (2010-07-21 23:44)
    Jag fortfarande det är positivt att de flesta fått en extra månadslön i börsen varje år. Att vi skulle finansiera millionärernas jobbskatteavdrag är ett konstigt tänk, Att betala mer skatt om jag tjänar mer är rättvisa,

  8. Rolle

    Fått en månadslön extra per år? Jaså? Få se nu, bilförsäkringen 700 kr dyrare, A-kasseavgiften höjd 300 kr/månad = -3600 kr/år, avskaffad avdragsrätt för A-kassa och fackavgift (men arbetsgivarna får behålla sin avdragsrätt) = -4-6000 kr/år, höjd avdragsgräns för reseavdrag = -18000 kr/år…. Vet du, jag har passerat min månadslön för länge sedan..

  9. Rolle

    ” Att betala mer skatt om jag tjänar mer är rättvisa,” säger du, kan det verkligen vara din ärliga mening? I så fall är du med i fel parti, vet du inte det? Alliansens politik går ju de facto ut på att den som tjänar mest ska betala minst, vilket syns inte minst på jobbskatteavdraget där 80% har gått till de 10% som tjänar bäst..
    Och vad gäller RUT: Största delen har gått till de som tjänar mest, så enkelt är det. M.a.o Pigavdrag för de rikaste.

  10. Rolle

    Fakta: År 2008 var medianlönen för män 24 100/månad och 19 000 för kvinnor.
    Av den statliga subventionen på 440 miljoner (2008) har cirka 300 miljoner gått till dem som tjänar ÖVER snittet, och det har i större utsträckning utnyttjats av män än av kvinnor (pga kvinnors sämre löner).
    Fakta: Enligt alliansen har RUT-avdraget skapat 11000 nya jobb. Enligt Roland Spånt, doktor i nationalekonomi och tidigare chefsekonom på TCO, är siffran snarare 900.. Och vart av dessa är alltså skattesubventionerat med ca 800.000 kr = 720 Mkr! 720.000.000 kronor som kunde gått till skola, omsorg och vård…

  11. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Rolle (2010-07-26 16:37)
    Det är intressant hur du räknar. Att alla skulle kunna jämföras på samma sätt är inte helt OK, alla behöver inte göra avdrag för resor, alla har inte fått en höjd A-kassa avgift.

  12. Rolle

    Nej, du har rätt i att inte ”alla” fått höjd A-kasseavgift, men bland LO-medlemmarna har de flesta fått det. Det har dessutom slagit extra hårt mot de som är lägst avlönade (ofta kvinnor), de som har timanställning (jobbar du EN timme/månad så måste du betala A-kasseavgiften).. Samma för reseavdraget, ”alla” har inte drabbats, ”bara” de som bor i glesbygden, inlandet och liknande områden där ”kollektivtrafik” är ett skämt och jobben ofta finns miltals hemifrån.
    Avskaffandet av avdragsrätten har däremot slagit ensidigt mot löntagarna, arbetsgivarna har kvar sin avdragsrätt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.