Utbildning för alla!

 

Jag satt och fikade förra veckan tillsammans med några ungdomar som sommarjobbar inom äldre omsorgen. De hade alla sökt utbildning i höst men ingen hade blivit antagen vid första antagningsomgången. Funderingarna var stora, vad händer om jag inte kommer in, kommer jag att ha något jobb i höst? Att utbildning är så viktig i dag för att komma in på arbetsmarknaden är alla medvetna om. Därför är det viktigt att vi har ett utbildningssystem där det finns plats för alla och där vi kan se till att alla tillgodogör sig den utbildning skolan ger. Det gäller oavsett om du går en praktisk eller teoretisk utbildning. Fredrik Reinfeldt har lovat att förändra utbildningssystemet och det tror jag är en förutsättning för att vi ska kunna minska ungdomsarbetslösheten. Att sänka arbetsgivaravgiften för att anställa ungdomar under 26 år har inte fått avsedd effekt, då gäller det att satsa på andra metoder.    
Elisabeth Björnsdotter (M)
Etiketter:

3 kommentarer

  1. Jörgen

    Jag håller med dig! Utbildning är ett av det viktigaste som finns både för ungdomar och de som är lite äldre och vill utvecklas/skola om sig.

    Därför är det beklagligt att regeringen inte har utökat antalet studieplatser på universitetet så att det motsvarar de stora kullar av ungdomar som kommer ut gymnasiet nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.