Trygghet från hot och våld!

 

Det är intressant att diskutera jämställdhet. Den 21 augusti har Moderatkvinnorna vår stora dag och i år ligger fokus på hot och våld och vikten av att känna trygghet.  I en undersökning som Novus Opinion gjort på uppdrag av Moderatkvinnorna säger kvinnor i alla åldrar att frihet från hot och våld är en av de absolut viktigaste jämställdhetsfrågorna. Dessutom uppger 42 procent av kvinnorna i åldern 18-29 år att de någon gång under den senaste månaden känt sig otrygga när de varit ute på kvällen.
Andra undersökningar pekar på samma trend. Brottsförebyggande rådet, BRÅ, och Polisen konstaterar att det främst är kvinnor som upplever obehag utomhus på kvällstid, men det är framförallt unga män som utsätts för brott. Det är politikens uppgift att se till att alla kan känna sig trygga. Vänsteroppositionen avpersonifierar tryggheten. Den ser inte hur viktig den är för enskilda människor – och den står för en bakåtsträvande rättspolitik. Miljöpartiet motsätter sig skärpta straff för misshandel. Vänsterpartiet motsätter sig att straffskalorna för vålds- och sexualbrott utnyttjas bättre – och de kallar sig för ett feministiskt parti! Var tar då tryggheten ta vägen om Lars Ohly blev justitieminister?
 

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Hasse

    Du påstår att våldet mot kvinnor inte är relaterat till hur samhället är uppbyggt och förändras, utan knyter detta till enskilda individer. Vad tror du då BRÅ sitter och analyserar varje dag, för att hitta orsaker och lösningar? Tror du man bara sitter och sammanställer statistik för att överklasskärringar skall få något att oroa sig över eller engagera sig i. Du förnekar uppenbarligen att våldet mot kvinnor är mycket klassbetingat, vilket kan ses ännu mer tydligt med andra brott. Tyvärr har du inte förstått den partipolitik du referar till. Men lev kvar i den drömbild du förösker åskådliggöra

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Hasse (2010-08-10 08:58)
    Har svårt att förstå hur du läser mitt inlägg, det står att väldigt många kvinnor oavsett ålder som upplever otrygghet och att frågan om hot och våld är en stor fråga. Att det ska vara klassbetingat har jag aldrig påstått! Att ha en alliansregering som vill förändra straff satser och utöka säkerheten i vårt samhälle tycker jag är positivt,

  3. Hasse

    Man brukade tala om att hästen hade skygglappar,men man kan se att också andra har dom. Det är sant att du aldrig påstått att det är klassbetingat, problemet är att du inte förstått det. Man löser inte detta likt alliansregeringen med att förändra straffsatser och inbilla sig att utöka säkerheten i vårt samhälle. Det sista skulle innebära om det ex. gäller våld mot kvinnor, att man skulle få stationera en polis i varje hem. Detta är det bakvända sätt man tror sig lösa problemen. Men blunda för hur samhället ser ut är både Du och alliansregerigen väldigt duktiga på. Så fortsätt och lev i drömma

  4. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Hasse (2010-08-10 10:21)
    Ja, hur förändrar vi den attityd som vuxit fram i vårt samhälle, en verklighet som innehåller betydligt mer våld än tidigare. Det är ingen enkel fråga. Att våga ifrågasätta och söka lösningar på ett problem är att våga förändra. Jag funderar var du står?

  5. Krister Klermalm

    Det är domarna som är fel på inte straffsatserna och hela kedjan ifrån du blev utsatt för hot och våld till domen är det brister och låga insatser som görs.
    Förbättra istället hanteringen av både den utsatta och förövaren. Fungerar hela processen som det ska så behöver vi inte längre straffar. Dessutom ska dem andra bitarna att fungera runt omkring såsom besökförbud och i samhället för övrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.