Förtidspensionering?

 

Jag måste fortsätta skrivandet om den stora frågan i höstens val, nämligen jobbfrågan. Nu presenterar (s) ett löfte om att sänka långtidsarbetslösheten från 140 000 till 50 000, men har inte sagt under vilken tidsperiod. Jag funderar om de har tänkt göra som tidigare att förtidspensionera människor istället för att skapa arbetstillfällen? Innan den stora finanskrisen inträffade hade vår alliansregering skapat förutsättningar så att vi hade väldigt låga siffror antal arbetslösa och de åtgärderna som infördes är på gång att trappas upp ytterliggare . Att tro på att plusjobb är det som ska hjälpa Sverige har jag svårt att se. Däremot att uppmuntra småföretag, uppmuntra alternativa driftsformer inom alla sektorer för att skapa konkurrens och fler arbetstillfällen är en väg att gå. Alliansregeringen har satsat på att öka antalet utbildningsplatser i vårt land och där är (s) också inne på samma spår för att bekämpa långtidsarbetslösheten.  

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Jörgen

    Det är väl bättre att arbeta för att sänka arbetslösheten istället för att öka arbetslösheten som regeringen gör?

    Genom regeringens politik har det försvunnit flera tusen jobb i offentligsektor.

  2. Hasse

    S gör precis som du brukar göra, gör en utfästelse eller kommer med ett inlägg, men förklarar aldrig var, när eller hur!Att arbetslösheten var låg före finanskrisen berodde inte på någon alliansregering, utan på en extrem högkonjunktur och överhettning i ekonomin och som främst hade sin grund i en global spekulationsekonomi Vilken regering som helst hade klarat detta Detta är ett typiskt ex. hur du förvanskar sanningen eller undanhåller information som gör det möjligt att förstå orsaker och dom konsekvenser som blir följden. Därav påpekandet att du vill förklaringsmässig hålla dig på mikronivå

  3. Hasse

    Att öka antalet utbildningsplatser och se över antalet förtidspensionärer är väl helt OK. Men du förskönar hur arbetsmarkanden fungerar och där konkurrensen är det som skall skapa fler arbetstillfällen, men du glömmer också att fler då kommer att slås ut. Utslagningen kommer att öka och detta kommer att drabba vissa grupper i större omfattning än andra. Men i din och M:s existerar inte detta eller förtigs. Jag frågade dig igår om dom individuella lönerna runt ditt resonemang om tillhörighet, men föga överraskande uteblev svaret. Klädsamt nog istället för en massa tomma ord.

  4. Men Jörgen

    Regeringens politik har nu sett till att sverige är mer förberett än något annat land

    http://www.vk.se/Article.jsp?article=368932

    Och förstår att det är jobbigt för socialisterna att Anders Borg gjort ett så bra jobb
    Tur att inte Mona Sahlin fick ge bort miljarder till GM direktörerna i USA det har varit för tragiskt

  5. Lars Gidlöf

    Men Jörgen

    Beror inte den ökade syssälsättingen på, som din länkande artikel hänvisar till ,att konjukturen vänt, beror den på regeringen?Och hur i så fall?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.