Tårtkalas i Lycksele!

Vi fortsätter med kampanjandet. I dag är det Torget i Lycksele igen. Vi ska bjuda på kaffe och tårta för att inbjuda till en diskussion runt frågor som är viktiga för Lycksele med omnejd. Vi var i Örträsk i torsdags kväll och träffade 15 pratglada Örträskbor som hade många kloka åsikter om förbättringsområden och utvecklingsmöjligheter i Örträsk. Problemet som finns i Örträsk är samma som på många andra ställen att innevånarna minskar i antal och det flyttar inte in unga barnfamiljer eftersom det inte finns arbetstillfällen. En viktig fråga blir då, hur får vi fler arbetstillfällen i Örträsk och på landsbygden? Vi måste göra det enkelt att starta egna företag så att den befintliga servicen kan vara kvar och utvecklas. Det är viktigt med en landsbygd som lever, alla kan inte bo i storstad!

Elisabeth Björnsdotter (M)

 

Etiketter:

9 kommentarer

 1. S-O S

  Men det borde väl vara en enkel match för er Moderater
  Fört går man ut med budskapet att ni är: EMOT bidrag!
  Sen SATSAR ni på en branch. städning, via BIDRAG!
  Varfdör kan ni inte fixa så att man kan få lämna i bilen via bidrag? Det skulle jag och många med mig, ha större nytta av, men det kanske inte gynner er med stora plånböcker på samma sätt, eftersom att ni kanske får göra avdrag för reparetioner via någon egen firma eller så har ni tillgång till tjänstebil, och då kommer ju saken i ett annat läge.
  Men frisörer kanske vore intresserade av någon form av bidrags hjälp?

 2. S-O S

  Vad jag avser med den förra kommenteren är Örträsk och deras situation, med rätt satsade bidrag till olika branscher kanske det kunde lyfta Örträsk.

 3. Isak

  Jo nog behöver Örträskborna fler arbetstillfällen. Men du
  skrev ang. privatisering av verksamheter på Lycksele Lasa-
  rett att det skulle innebära fler arbetstillfällen. Kan inte du berätta hur det ska gå till. Kanske att en del
  Örträskbor skulle kunna pendla till Lycksele? Intressant
  fråga eller hur?
  OBS!Jag vill inte ha några RUT-frisörer för jag är flintis.

 4. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-08-28 15:52)
  Det har skapats många arbetstillfällen med RUT och ROY men det vill du inte se, att det är pensionärer och barnfamiljer som använder avdragen är heller inte något som du vill se, det är alltså inte de med stora plånböcker, de har råd att betala för hushållsnära tjänster ändå.

 5. Isak

  Snälla Fru Björnsdotter, hur kan det per automatik bli
  fler arbetstillfällen om du privatiserar någon verksamhet
  på Lycksele lasarett. Vad jag förstår så ska det även bli
  biligare. Snälla kan du inte berätta, jag spricker av ny-
  fikenhet. Dessutom så ska väl dom nya entreprenörerna ha
  minst 10% vinst. Och vi skattebetalare ska väl också få
  minst lika mycket. För annars är det ju ingen vits med en
  sådan operation.

 6. Hasse

  Även i Rom bjöd man på bröd och skådespel, en tid innan imperiet kollapsade. Satsar ni inom M på samma stuk? Däremot återstår det att se om lyckseleborna faller för dessa locktoner eller föredrar ett S som både friskt och huvudlöst spenderar pengar. Kanske ni får slå er ihop och bygga om parkeringen utanför Åhlens till en arena, där kommunmedborgarna varje helg bjuds in. Frågan är om Lilly och Christer skall uppträda som kejsare. Däremot tror jag det krävs mer än tårta och en massa innehållslösa ord för att föra väljarna i kommunen bakom ljuset. Något har dom lärt under de sista fyra åren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.