Tv debatt och sedan Sorsele!

 

Tv debatt i går mot miljöpartiet i frågan om Infrastruktur och kommunikation. Det blev en ”snäll” debatt eftersom vi är överens i flera frågor när det gäller betydelsen av goda kommunikationer och har även en positiv syn på den kommande persontrafiken med tåg mellan Lycksele och Umeå som ska starta om ganska precis ett år. Jag ser även en fortsättning på persontrafiken upp till Storuman i en förlängning för att än mer underlätta möjlighet att bo kvar i inandet och arbeta på annan ort.  Givetvis kom frågan upp om kilometerskatten, höjning av bensinpriset och koldioxidskatten. Det är inga frågor som gör människor positiva i inlandet . I dag är det Sorsele som står på agendan. Det är bygdemarknad som vanligtvis brukar locka många människor.

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Marknadspriset på oljan kan vi ändå inte styra över.
    Industrin egna vilja att satsa på övergång till förnyelsebara tekniker har gått för långsamt.

    Minns ni hur det var när Miljöpartiet ville införa katalysatorerna på bilarna, för att marknaden inte gjorde någon större ansträngning.

    Vi måste ha incintament av förändring till hållbart framtid.

  2. korre

    Bara en fråga inför förra valet så hade ni en tydlig plan för att ta hand om ”buset”. Men ändå så har kriminalitet ökat. ”Scorpions” från Danmark har etablerat sig i södra Sverige (snart Norrland) under erat styre…hur försvarar ni det? Hur var det med ”hårdhanskarna”? Det blev liksom ”silkesvantar” efter valet. Hur planerar ni att skydda medborgarna i framtiden?

    Begriper ni inte att organiserad kriminalitet är ett hot mot er och demokratin? Vad hände egentligen med det som ni lovade?

  3. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till korre (2010-09-05 05:08)
    Organiserad kriminalitet är ett hot mot oss alla. Alliansregeringen har utbildat 20 000 fler poliser, vi har skärpt straffsatserna för en rad olika våldsbrott. det är inte tillräckligt och jag vet att Beatrice Ask har krav på fler åtgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.