Sjukvård en stor fråga!

Fredag eftermiddag i valstugan och där gavs det tid med lite diskussioner med förbi passerande människor. En kvinna berättade att hon var oroad över sjukvården och över det ständigt återkommande hotet om nedläggning av Lycksele Lasarett. Det är helt nödvändigt att det finns ett akutsjukhus i inlandet och skulle det försvinna skulle det vara svårt att få människor att flytta hit. Jag kan bara hålla med denna kvinna och jag är övertygad om att vi måste få en förändring i landstinget så att vi får mer pengar till sjukvård. När jag är ute och pratar med människor så kommer frågan om sjukvård alltid upp, antingen är det primärvård eller handikapp frågor eller Lasarettet som är frågeställningen. Det är en stor fråga för många människor och speciellt i inlandet där befolkningen är äldre och har ett större behov av sjukvård.

 Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Kickan

    Vad tycker du om vänsterns ”Vård efter behov, inte efter plånbok”? Vad jag har förstått kan privata aktörer inom sjukvård välja vilka patienter de vill ge vård, och på så sätt blir de kostsamma patienterna över till den offentliga vården. Det borde ju leda till att den offentliga vårdens ekonomi urholkas medan de privata aktörerna går med vinst.

  2. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Kickan (2010-09-05 19:25)
    Med det nya vårdvalet som infördes 1 januari i år har ingen vårdgivare privat eller landstingsdriven rätt att neka pateinter att lista sig hos en vårdgivare. Det är inte rätt som (v) påstår. Det finns privata aktörer som inte har avtal med landstinget som kan välja patienter men då får du stå hela kostnaden själv och det är inget som ”drabbar” dig eller mig.

  3. Kickan

    Okej, det låter ju bra att man inte får neka någon vård om man vill ha avtal med landstinget!
    Då blir det bara de riktigt rika och friska som kan åtnjuta lyxvård:)

  4. landstinganställd

    Hur var det nu Moderaternas nya landstings gruppledare sa?
    Bolagisera Lycksele lasarett,= skattebetalara betalar för att privat aktör ska få vinst.
    Bolag bildas endast om det finns ett vinstintresse.
    Du har rätt Kickan den offentliga vården urholkas medan privata aktörer går med vinst.
    Vi som arbetar inom vården får springa ännu fortare!

  5. J

    ”landstingsanställd”… Du behöver inte oroa dig öfr att behöva ”springa fortare”. Människor med din inställning till att göra sitt yttersta för att utföra ett gott arbete och din inställning till alternativa driftsformer gör att du är totalt ointressant för en privat entreprenör. Det som gör att de alternativa driftformerna plötsligt får en hopplös landstingsverksamhet att fungera är inställningen hos personalen…. Vårdpersonal som ser tillfredsställelse i att ge god vård och för den insatsen har möjlighet att få en bra lön…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.