Kvinnor och företagande!

 

I somras genomförde Moderatkvinnorna en turné runt i Sverige. Vi hade flera mål med turnén och ett viktigt mål var att inspirera kvinnor att bli aktiva inom politiken. Det gjordes också en mängd studiebesök inom vår välfärd och fokus på att besöka kvinnor som startat egna företag inom välfärdssektorn. Företagande handlar om frigörelse, om möjligheten att förverkliga drömmar. Kort sagt om att kunna påverka sin egen tillvaro, om att bli sin egen chef. Kvinnor har länge varit kraftigt underrepresenterade bland företagare. Bland samtliga företagare är andelen kvinnor 27 procent. Men de ökade möjligheterna till företagande inom hushållsnära tjänster och välfärdssektorn håller på att förändra detta. Jag ser en framtid av nya företag för att få fler arbetstillfällen i Sverige.
 
Elisabeth Björnsdotter (M) 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.