Når vi inte fram?

 

Läste en liten notis i en av kvällstidningarna. I riksdagsvalet var Moderaterna och Socialdemokraterna nästan lika stora. Men i kommunerna och landstingen är S fortfarande betydligt större. Ett genomsnitt av rösterna i kommunalvalet visar att M hamnar på drygt 26 procent medan S får drygt 32 procent.

Når inte politiken ända fram till väljarna? Det blir ”rödare” ju längre upp i Sverige man kommer och jag hörde på radio nyheterna en teori att många människor upplever att de sitter långt från makten och då känns ens egen röst inte lika viktig och då röstar man som man alltid gjort. Här finns ett område att påverka till delaktighet

Elisabeth Björnsdotter (M)

Etiketter:

11 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Att rösta på alliansen, å dessutom på moderaterna? det är ungefär som att vara SDáre…iaf här i shtaan skellefteå där S styrt i 68 år å fick över 51% av rösterna i årets val åxå, det var tom klistermärke på ett äpple ”visst röstar du?” i personalrummet på en kommunavdelning jag var på i förrgår=))

  ”Men man Maria, röstar du på alliansen?!- det trodde jag inte om dig!”

  Du ser? Det är ungefär som att säga att man har allvarlig Herpes som sprids via droppsmitta..

  Så ta med den frågan till sthlm!

 2. S-O S

  Jasså, så om majoriteten röstar rött så beror det på att dom inte förstå sitt bästa? Tror ni att folk är dumma?
  Nog når ni fram, men kanske folk inte tycker om eran privatiseringspolitik inom sjukvården.

 3. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-09-24 08:02)
  Du ser ideologi i privatisering. Om det skulle gå så långt att landstinget inte har ekonomi att driva ett lasarett vore det en lösning att titta på andra driftsformer för att få behålla det lasarettet istället för att tvinga människor att flytta. Jag står fortfarande fast i att sjukvård ska finansieras offentligt.

 4. Karl Johan

  Visst är det nästan så man har anledning att oroas!
  Norrland blir rödare och rödare,(S)-styrelsen samlas till krismöte och säger sig ha tappat väljare!
  Hur tänker (S) om de som i Norrland bo och bygga? Någon har anledning att tänka efter! Vem? Norrlänningen eller (S)?

 5. S-O S

  Hör här,”om inte landstinget har ekonomi att driva….” ”jag står fortfarande fast i att sjukvård ska finansieras offentligt”
  Men är det då inte samma typ av ekonomi vi talar om? Vad blir skillnaden rent ekonomiskt om lasarettet drivs av Landstinget eller via andra driftsformer?
  Det handlar väl trots allt om en skattefinansierad driftsform?
  Karl Johan, vad menar du? Betänk att dagens S har tagit stora steg mot mittenpolitik. Dom har moderniserat sig, säger experterna.

 6. Karl Johan

  S-O S, jag menar att om (S) tappar väljare i landet som helhet, men inte i Norrland, går Norrland i otakt med övriga landet. Då blir det svårt att nå målet ”alla ska med”, särskilt när man ”inte kan vänta längre”!

 7. S-O S

  Nä nä, det är övriga landet som går i otakt med norrland och om alla ska med så har vi inte tid att vänta.
  Utanförskapet växer, antalet långtidsarbetsösa ökar, har du tid att vänta?

 8. Elisabeth Björnsdotter (M)

  Svar till S-O S (2010-09-24 14:32)
  Att se olika möjligheter är utveckling. Det finns bolag som drivs av ex. kommuner eller landsting som givetvis är skattefinansierat men har helt andra förutsättningar än verksamhet som kommun/landsting själva driver. Att konsekvent säga nej till allt ger inga förändringar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.