Milleniemål för världen!

 

Jag läste en artikel i Svenska Dagbladet om att det stora Milleniemötet precis avslutats i New York. Det är ett samarbete mellan 140 av väldens länder där man har satt upp mål för att bland annat halvera den svåra fattigdomen och bekämpa sjukdomar runt om i Världen. Till dessa mål finns även pengar avsatta för att uppnå målen och till en rad olika satsningar. Ett av dessa mål handlar om kvinnors hälsa och den stora mödra dödlighet som finns . I vissa länder dör en av åtta kvinnor i samband med graviditet och förlossning. I  delar av Afrika dör 4000 barn per dag i olika Diarré sjukdomar. Under detta möte fick Sverige ett pris för att behållit en hög nivå på vårt bistånd under den stora finansiella krisen.

Elisabeth Björnsdotter (M)

2 kommentarer

  1. S-O S

    Och? Vad är nytt i din blogg? Känner vi inte redan till hur det ser ut i världen?
    Berätta vad du tänker göre rent konkret för att mildra fattigdommen?
    Handlar det inte opm fördelning av jordens resurser? De fattiga är fattiga på de rikas bekostnad? Alltså, fördelningen fungerar inte?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.