Vi blir fler kvinnor i riksdagen!

 

I dag går ett pressmeddelande ut till alla tidningar i vår norra landsdel.
Norrland går emot den allmänna trenden i riksdagen. Färre kvinnor i riksdagen denna mandatperiod är ett resultat som jag beklagar men i den moderata riksdagsgruppen från de norrländska länen är kvinnorna i majoritet. Av tio ledamöter är sex kvinnor. Västernorrland toppar med två kvinnor på två mandat, Jämtland har en kvinna på sitt enda mandat och i Västerbotten och Norrbotten representeras moderaterna av en kvinna och en man vardera. Gävleborg har tre mandat och en kvinna.  Moderaterna har nu 51 kvinnor av 107 ledamöter invalda i riksdagen, 47 procent (innan ministrarna är valda). Dessutom ökar andelen kvinnor i Moderaterna denna mandatperiod. Det känns bra. Vi behöver en mer jämställd politisk arena 
 

Elisabeth Björnsdotter (M)

6 kommentarer

  1. Elisabeth Björnsdotter (M)

    Svar till Inger (2010-10-01 07:16)
    Att skriva om ämnen som intresserar människor och som lockar många läsare är min avsikt med min blogg. Hur VK sköter sin statistik och räkning av sidvisningar får du kontrollera med dem innan du anklagar mig.

  2. Datanörd

    Snälla Elisabeth!
    Det finns mycket enkla dataprogram som lurar räkneverket hos bloggportalen att det är en ny sökning även om samma dator redan varit inne på sidan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.